Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εντεταγμένος και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ο κυκλικός κόμβος του Δήμου Βόλου
Εντεταγμένος και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ο κυκλικός κόμβος του Δήμου Βόλου

Εντεταγμένος και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ο κυκλικός κόμβος του Δήμου Βόλου

Εντεταγμένος και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  είναι  ο κυκλικός κόμβος του Δήμου Βόλου.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται και εμπλέκουν απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων επισημαίνονται τα εξής:

Πρώτον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέταξε στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μεταξύ πολλών έργων του Δήμου Βόλου και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως και Μαιάνδρου, ύψους 311.000 ευρώ, αρκετούς μήνες πριν.

Δεύτερον, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής είναι ένα αυτοτελές και ανεξάρτητο νομικό όργανο,  το οποίο απαρτίζεται από πενταμελές Συμβούλιο,  στο οποίο συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ένας εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, ένας εκπρόσωπος του ΣΑΔΑΣ (κεντρικός φορέας Αρχιτεκτονικής) και ένας εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου.

Στις αποφάσεις που λαμβάνονται ουδεμία εμπλοκή έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά ούτε και οι λοιποί παρά μόνο οι συμμετάσχοντες επιστήμονες στο εν λόγω όργανο.

Σημειωτέον και παρενθετικά αναφέρεται ότι, η γνωμοδότηση  για τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως – Μαιάνδρου – Μερκούρη – Καζανάκι στη είναι αρνητική σε ό,τι αφορά τα 4 μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ενώ παράλληλα η εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου δεν πήρε θετική θέση, αλλά ζήτησε την αναβολή προκειμένου να προσκομιστούν συμπληρωματικά έγγραφα.

Ωστόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως πολιτικό όργανο, διατυπώνει όπως- είναι αυτονόητο-  την επιθυμία της, να εκτελεστεί ένα έργο, που η ίδια ενέταξε, μετά από πρόταση του Δήμου Βόλου, εφόσον συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις.

Εν κατακλείδι, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και την τεχνοκρατική τους θέσηη Περιφέρεια  διαφοροποιεί την πολιτική της  θέση από την εν λόγω γνωμοδότηση και δηλώνει  ως πολιτικό όργανο ότι, εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προδιαγραφές, τάσσεται υπέρ του έργου.

Η διευκρίνιση αυτή   θεωρείται  επιβεβλημένη, διότι η διασπορά διχόνοιας και η εσκεμμένη σύγχυση, ως προς τη σχετική γνωμοδότηση, μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν εκεί που δεν χωρούν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει που αναβαθμίζουν τον τόπο, όπως   έμπρακτα το έχει αποδείξει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση