Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ένταξη χρηματοδότησης επένδυσης προμήθειας αυτοκινούμενου γερανού και οχήματος στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
Ένταξη χρηματοδότησης επένδυσης προμήθειας αυτοκινούμενου γερανού και οχήματος στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Ένταξη χρηματοδότησης επένδυσης προμήθειας αυτοκινούμενου γερανού και οχήματος στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση υποδέχθηκε η Ο.Λ.Β. Α.Ε.  την υπ' αριθμ. Πρωτ. 3381/19-09-2019 (Κωδικός Πράξης: 5029876) απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη της ς της επένδυσης προμήθειας αφενός ενός αυτοκινούμενου γερανού, μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας 120 τόνων και αφετέρου ενός οχήματος στοιβασίας και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Ο.Σ.Μ.Ε.), τύπου συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 € (προ Φ.Π.Α.), στο Ε.Σ.Π.Α./Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020.

Η εν λόγω ένταξη υλοποιήθηκε έπειτα από υποβολή σχετικής πρότασης (υπό τον τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ»), η οποία εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. 4125/2018 (Πρακτικό Νο 391/25-06-2018) ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε., στο πλαίσιο της υπ' αριθμ. Π049/472/22-02-2018 αντίστοιχης Πρόσκλησης που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) της ς Θεσσαλίας, με τίτλο «Αναβάθμιση Λιμενικών Εγκαταστάσεων ΔΕΔ-Μ της ς».

Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 35% της συνολικής επένδυσης, δεδομένων των περιορισμών που υφίστανται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων, έπειτα και από σχετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (Ε.Υ.Κ.Ε.).

Η προμήθεια του εν λόγω ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αποκτά κομβική σημασία για τον Οργανισμό , δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη σοβαρή ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του εμπορικού λιμένα Βόλου, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η υλοποίηση της επένδυσης θα επιβεβαιώσει το ρόλο της Ο.Λ.Β. Α.Ε. ως ενός αξιόπιστου παρόχου, αμιγούς χαρακτήρα, λιμενικών υπηρεσιών, καθώς επίσης θα επαυξήσει, σε υπερδιπλάσιο βαθμό, τις σχετικές δυνατότητες παροχής των εν λόγω υπηρεσιών, απομειώνοντας ταυτόχρονα κινδύνους καθυστερήσεων και ακυρώσεων των τελευταίων, αλλά και βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητά τους.

Για την ολοκλήρωση της προμήθειας απαιτείται η δπεραίωση των προβλεπόμενων, από την ισχύουσα, περί προμηθειών νομοθεσία, διεθνών διαγωνιστικών διαδικασιών και η επιλογή του τρόπου κάλυψης του υπολειπόμενου ποσοστού (65%) της ς της εν λόγω προμήθειας, η οποία, όμως, κρίνεται ευχερής δεδομένων των υψηλών ταμιακών διαθεσίμων και της άριστης χρηματοοικονομικής κατάστασης της Ο.Λ.Β. Α.Ε. και λαμβανομένου υπόψη του χαρακτήρα της προμήθειας, η οποία αποτελεί μία σημαντική επένδυση επί παγίων περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού, η οποία θα επιδράσει ευλόγως ευεργετικά στις προσόδους, στο μερίδιο της αγοράς που δδικεί ο τελευταίος και στην εν γένει φήμη του.

“Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά, τον περιφερειάρχη  Κ. Αγοραστό και την αεριφερειάρχη Μαγνησίας   Δ. Κολυνδρίνη, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αφουγκράστηκαν τις σχετικές ανάγκες και συνέδραμαν καταλυτικά στο όλο εγχείρημα, όπως επίσης και τα στελέχη της Ο.Λ.Β. Α.Ε. που εργάστηκαν επίμονα για την επιτυχή κατάληξη της ένταξης της επένδυσης στο Ε.Σ.Π.Α./Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020” αναφέρεται  από το Δ.Σ. του Οργανισμού .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση