Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ένταξη ατομικών επιχειρήσεων και όσων απασχολούν εργαζομένους με μερική απασχόληση στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών
Ένταξη ατομικών επιχειρήσεων και όσων απασχολούν εργαζομένους με μερική απασχόληση στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών

Ένταξη ατομικών επιχειρήσεων και όσων απασχολούν εργαζομένους με μερική απασχόληση στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών

σχετικα αρθρα

Ζητά με αναφορά του ο  Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας για τη διεύρυνση του μέτρου της υπαγωγής στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών, ώστε να συμπεριληφθούν, τόσο οι ατομικές χωρίς προσωπικό, όσο και αυτές που απασχολούν εργαζόμενους με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, προώθησε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά αλλά και στη σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας η συντριπτική πλειονότητα των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων είναι συνήθως ατομικές ή οικογενειακές και επομένως δεν απασχολούν όλες εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ο Εμπορικός της περιοχής ζητά τη διεύρυνση των κριτήριων υπαγωγής, έτσι ώστε να ενταχθούν στα ευνοϊκά μέτρα της Κυβέρνησης περισσότερες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Ο κ. Λιούπης με την αναφορά του ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο και να διευρύνουν τους όρους ένταξης του προγράμματος, ώστε υπάρξει συνδρομή στην επερχόμενη επανεκκίνηση χιλιάδων επιχειρήσεων στην Επικράτεια.

Τέλος, ο βουλευτής επισημαίνει πως η άμεση παρέμβαση των υπουργών κρίνεται καθοριστική, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση