Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ένταση στην ΕΠΖ για τη μονοδρόμηση των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου
Ένταση στην ΕΠΖ για τη μονοδρόμηση  των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου

Ένταση στην ΕΠΖ για τη μονοδρόμηση των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου

Ένταση προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το θέμα μονοδρόμησης των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου.

Πριν τη συζήτηση του θέματος ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειψηφίας Ν. Στόικος επισήμανε ότι δεν υπάρχει μελέτη ή τεχνική έκθεση και ρώτησε τη Δημοτική Αρχή τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει, γιατί η πρόταση είναι αόριστη.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης απάντησε ότι το θέμα ήρθε με το σωστό τρόπο, πέρασε πρώτα στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, ενώ υπάρχει ιστορική του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας που ομόφωνα συμφωνεί με τη μονοδρόμηση ανόδου της Ζάχου και καθόδου της Καραμπατζάκη.

Επίσης ανέφερε ότι η μελέτη ετοιμάζεται γιατί η μονοδρόμηση δεν μπορεί να είναι τυχαία και πρόσθεσε ότι η Καραμπατζάκη θα γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, θα γίνει ποδηλατόδρομος, με πράσινο και με προοπτική περιβαλλοντολογικής ανάπτυξης και των δύο παράλληλων στον Κραυσίδωνα δρόμων. «Κάποιοι που αντιδρούσαν τώρα το γύρισαν γιατί βλέπουν ότι οι πολλοί υπερτερούν το έργο. Το θεωρώ το μεγαλύτερο έργο κυκλοφοριακό στο Πολεοδομικό συγκρότημα, εξαιρώντας τον Περιφερειακό και την ανάπτυξη των οδών και Ιάσονος, που θα ανακουφίσει όλη την πόλη του Βόλου», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της Απ. Νάνος διερωτήθηκε γιατί τόση βιασύνη να περάσει σήμερα το θέμα και η Επιτροπή δεν αναμένει την ολοκλήρωση της μελέτης για να απαντήσει ο Θαν. Σταυρίδης ότι το θέμα “ζυμώνεται” εδώ και ένα μήνα, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται 1,5 μήνας για να εγκριθεί από την Περιφέρεια, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον καλό καιρό για να γίνουν τεχνικά έργα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόικος δήλωσε ότι από τα λεγόμενα του αντιδημάρχου προκύπτει ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας, με τον Θ. Σταυρίδη να τον κατηγορεί ότι ψεύδεται, καθώς ο ίδιος είπε για ήπιας κυκλοφορίας δρόμο.

Ο αντιδήμαρχος είπε ακόμη ότι ο σύμβουλος της μειοψηφίας εκπροσωπεί μονοψήφιο ποσοστό και ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο. Ο Ν. Στόικος του απάντησε ότι πρέπει να διαβάσει το Πολεοδομκό Σχέδιο, να φέρει μελέτη με υπογραφές των μηχανικών, για να λάβει την απάντηση να αφήσει τα .

Ο αντιδήμαρχος ανταπάντησε ότι δεν είναι σοβαρός με όσα λέει που πέφτουν στο κενό και ότι ακόμη και το ΤΕΕ τα γυρίζει για το θέμα.

Σχολιάζοντας την πρόταση της «Επιλογής Ευθύνης» για «βύθιση» της Παγασών, από Αναπαύσεως ως Αναλήψεως, αντί για την παρέμβαση στην Καραμπατζάκη, είπε ότι σε βάθος 1,8 μ. υπάρχει υδρο ορίζοντας και το έργο είναι κόστους 2,5 εκ. €, ενώ τη χαρακτήρισε πρόταση άσχετων.
Ο Ν. Στόικος δήλωσε ότι μετά τα όσα ελέχθησαν απέχει της διαδικασίας και δεν ψήφισε.

Ο επικεφαλής της Απ. Νάνος πριν ψηφίσει αρνητικά τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την όλη που δεν έκανε καμία Δημοτική Αρχή, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση αποσπασματική και ημίμετρα.

Ο ίδιος είπε ότι για τη σημερινή κατάσταση στο κυκλοφοριακό ευθύνες έχουν Δημοτικές και Νομαρχιακές αρχές διαχρονικά και κατηγόρησε την αντιδήμαρχο ότι τις στήριξε με τα στραβά ου έγιναν και τα ημίμετρα που προσπαθεί να περάσει.

Ο Απ. Νάνος πρότεινε να μη ληφθεί απόφαση, να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους και να ετοιμαστεί η μελέτη, με τον Θ. Σταυρίδη να τονίζει ότι υπάρχουν σπίτια που θα θιγούν, αλλά αφορούν μήκος περίπου 60 μέτρων της Καραμπατζάκη.

Επίσης αποφασίστηκε η μονοδρόμηση του τμηματος επί της Αντωνοπούλου μεταξύ Ιάσονος και Αργοναυτών.

Για τα Κοιμητήρια
Ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος είπε ότι γίνονται ταφές και Κυριακές εκτός από Πάσχα, και 15 Αυγούστου που δεν θα γίνονται και προσθεσε ότι θα ζητηθεί πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων για να εξυπηρετήσουν και τις ταφές της Κυριακής, αφού προς το οι εργασίες γίνονται με οκτάμηνα ή εργολαβία τις Κυριακές, εν΄'ω εξήγησε ότι το κόστος θα είναι περίπου στα 10.000 ευρώ για να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές το κοιμητήριο.

Για τους απόρους είπε ότι ο θανών ή και ο πρώτος βαθμός συγγενής θα θάβονται ν αλλά με στοιχεία, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ανέφερε επίσης ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τιμοκατάλογος μειώνεται κατά 80% στα περιφερειακά κοιμητήρια, ενώ στον «Κούκο» τα τέλη ς μειώνονται από 230 σε 210 €.

Τέλος για το αποτεφρωτήριο ο Απ. Νάνος ρώτησε τι γίνεται με την καύση των νεκρών και ο αντιδήμαρχος εξήγησε είπε ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση