Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ένταση στην ΕΠΖ από ιδιοκτήτες διαμερίσματος στις Αλυκές
Ένταση στην ΕΠΖ από ιδιοκτήτες διαμερίσματος στις Αλυκές

Ένταση στην ΕΠΖ από ιδιοκτήτες διαμερίσματος στις Αλυκές

Ένταση προκλήθηκε στη σημερινή  μεσημεριανή,  συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από ιδιοκτήτες διαμερίσματος χωρίς αποχέτευση, κατά της απόφασης της ΕΠΖ να αναβάλει υπόθεση, λόγω δικαστικής απόφασης. Η υπόθεση έχει απασχολήσει και πάλι την επιτροπή και αφορά στην καταγγελία ιδιοκτητών διαμερίσματος που βρίσκεται πάνω από πιτσαρία στις Αλυκές ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έσπασε την αποχέτευσή τους .

Σήμερα είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί ανάκληση άδειας λειτουργίας του καταστήματος λόγω αυθαίρετων κατασκευών και ο συνήγορος της μισθώτριας ζήτησε αναβολή της υπόθεσης μέχρι να εκδικαστεί προσωρινή διαταγή στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, αίτημα που έγινε δεκτό.

Η απόφαση αυτή εξόργισε το ζευγάρι ιδιοκτητών του διαμερίσματος που αντέδρασαν  με φωνές,   προκαλώντας  την  αντίδραση του προέδρου της επιτροπής και εκτελούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, που τους κάλεσε να σέβονται το χώρο και τόνισε ότι η επιτροπή έχει υποχρέωση να δώσει αναβολή αν πρόκειται για δικαστική απόφαση.

Ο ίδιος είπε  ότι ήδη η Πολεοδομία πήγε για έλεγχο, βρήκε παραβάσεις και βεβαίωσε πρόστιμα.

Επίσης η  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανακάλεσε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,  θέμα που συζητήθηκε εξ’ αναβολής και δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση εκπρόσωπος.

Ακόμη, σε άλλο κατάστημα, που βεβαιώθηκε παράβαση για ηχορύπανση το καλοκαίρι, αποφασίστηκε να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016  και να μην ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του.

Επιπλέον, η  επιτροπή χορήγησε θέσεις στάθμευσης Ατόμων με ειδικές Ανάγκες και ο πρόεδρος Θάνος Θεοδώρου ζήτησε από την υπηρεσία να γίνει έλεγχος των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ συνολικά στην πόλη με βάσει τις άδειες που έχουν δοθεί. Ο αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης συμφώνησε να δίνονται άδειες στάθμευσης σε όσους τις χρειάζονται και είπε ότι η υπηρεσία αφαίρεσε θέσεις θανόντων και τις απέδωσε στους Βολιώτες.

Τέλος, η ΕΠΖ αποφάσισε, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας, να κοπεί, λόγω επικινδυνότητας, σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, πεύκο ύψους 15 μέτρων επί των οδών Νικοτσάρα – Εθν. Αντιστάσεως στο Βόλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση