Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Έντση προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή  τα έσοδα των Συλλόγων στη φετινή Γιορτή Κρασιού  στη Ν. Αγχίαλο.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι λόγω των πολλών εξόδων ο κάθε πέρυσι πήρε μόλις 1.250 € και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν έκανε οικονομικό απολογισμό.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος απάντησε ότι επί πέντε χρόνια η Δημοτική Αρχή συμβάλει στο να γίνει η Γιορτή Κρασιού, που πριν το 2014 ήταν μια «ξεφτίλα», δεν υπήρχε διαφάνεια και κανείς δεν ήξερε τι γινόταν. «Εδώ και πέντε χρόνια, μετά το τέλος της εκδήλωσης οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στη διοργάνωση παίρνουν τα χρήματά τους», τόνισε και απευθυνόμενος προς τον κ. Διαμαντένια διερωτήθηκε πότε έλαβε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο πριν το 2014 να δώσει χρήματα στα Σωματεία, προσθέτοντας ότι κανείς δεν ήξερε που πήγαιναν τα χρήματα.

Μάλιστα προκάλεσε  τον δημοτικό σύμβουλο να φέρει, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 10 Αυγούστου αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου όπου να φαίνεται πού πήγαιναν τα χρήματα. «Το θέμα ότι πήραν τα χρήματα στα Σωματεία, ενώ πριν δεν έπαιρναν χρήματα. Εμείς δεν έχουμε σχέση, τα Σωματεία επιλέγουν τους καλλιτέχνες, απλά οργανώνουμε την εκδήλωση και κοιτάμε μη γίνει καμία λαμογιά», εξήγησε  ο Αχ. Μπέος.

Απαντώντας ο κ. Διαμαντένιας τόνισε ότι παλιότερα οι εκδηλώσεις γινόταν με διαφάνεια και τη συμμετοχή των αολιτεύσεων ενώ πλέον η Γιορτή Κρασιού οργανώνεται από ένα κλειστό κλαμπ και οι άλλες παρατάξεις δεν γνωρίζουν ούτε πότε γίνονται τα εγκαίνια, με τον δήμαρχο να του απαντάει να τον εκπροσωπήσει στην εκδήλωση αν θέλει να συμμετάσχει.

Το θέμα λήψης απόφασης για την εκμίσθωση χώρου στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού εγκρίθηκε ομόφωνα και ο Θ. Διαμαντένιας ψήφισε θετικά, με την προϋπόθεση να συμμετάσχουν και άλλα Σωματεία.

Παράταση μίσθωσης σε στον Άναυρο

Όσον αφορά το θέμα της λήψης απόφασης για την παράταση μίσθωσης του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στο παραλιακό Αναύρου στο με Α.Β.Κ. 559 Δημόσιο Κτήμα, που αφορά το «Ίσαλος» ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θ. Διαμαντένιας ρώτησε πως διασφαλίζεται ο Δήμος σε περίπτωση ατυχήματος, ποιο το ύψος των κονδυλίων που θα επενδυθούν στα 12 χρόνια μίσθωσης και ποιο είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την ΙΚΕ.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχουν διάφοροι χώροι στο Βόλο που ορισμένοι θέλουν να μένουν ξενοίκιαστοι και ανεκμετάλλευτοι, ενώ για το συγκεκριμένο ακίνητο είπε ότι ο Δήμος εξασφαλίζει έσοδα 40.000 € ετησίως (μίσθωμα 3.250 €/μηνιαίως), είναι όμορφο και δεν θα είναι παρατημένο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας εξήγησε  ότι η μισθώτρια εταιρία έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή στο Δήμο, δεν αποκάλυψε το επιχειρηματικό πλάνο και τις επενδύσεις, λέγοντας ότι είναι προσωπικά δεδομένα και πρόσθεσε ότι η έχει ελεγχθεί από τη Νομική Υπηρεσία και τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ενώ υπάρχει και απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος αντέτεινε ότι ρώτησε το ύψος της επένδυσης για να αποφασίσει αν συμφέρει στο Δήμο για να το εγκρίνει και εφόσον δεν πήρε απάντηση ψήφισε αρνητικά.

Επίσης για το θέμα της λήψης απόφασης για την παράταση μίσθωσης αίθουσας εκδηλώσεων-κυλικείου του Δημοτικού Κοιμητηρίου “Κούκος”, ο Θ. Διαμαντένιας πρότεινε να γίνει μια δημοπρασία με προσιτές τιμές που θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να το πάρει όποιος επιχειρηματίας τον συμφέρει, για να εξυπηρετούνται όλοι.

Τέλος, για το θέμα της παράτασης της ς “Πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών -Φιλελλήνων”, ο Αχ. Μπέος  είπε ότι παραπέμπει το θέμα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε από τις μειοψηφίες να καταθέσουν προτάσεις για το πώς θέλουν να λειτουργήσει.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση