Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ένσταση για τη μονάδα LNG στο λιμάνι του Βόλου
Ένσταση για τη μονάδα LNG στο λιμάνι του Βόλου

Ένσταση για τη μονάδα LNG στο λιμάνι του Βόλου

Την έκφρση ντιρρήσεων (ένσταση) υπέβαλαν το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΔΟΙΚΟ) και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία προς τη (Ρ.Α.Ε.), σχετικά με τη (LNG) που πρόκειται να εγκατασταθεί στο λιμάνι του Βόλου.

Στην ένσταση αναφέρεται το έννομο συμφέρων των ενιστάμενων για την υποβολή της ένστασης και τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες αδειοδότησης.

Συγκεκριμένα δεν υπήρξε εμπρόθεσμη της αίτησης για την αδειοδότηση και το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκαν τα βασικά σημεία αυτής και ιδίως:

* σύντομη περιγραφή της αιτούμενης αδειοδότησης

* τη θέση τυχόν εγκαταστάσεων

* περιγραφή του αιτήματος ς από την υποχρέωση ς σε τρίτους

* περιγραφή του συστήματος ς ιδιοκτησιακού διαχωρισμού

Ιδιαιτέρως για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα έπρεπε το ενδιαφερόμενο κοινό, αυτό που θεμελιώνει έννομο συμφέρον, να μπορεί εγκαίρως να λαμβάνει γνώση των ακριβών και αναγκαίων πληροφοριών που έχουν σχέση με την πιθανή μελλοντική λειτουργία μιας τέτοιας βιομηχανικής δραστηριότητας, ώστε να είναι σε θέση να διαβουλευθεί επιτυχώς.

Επίσης η καθυστέρηση – πέραν των προβλεπόμενων 15 ημερών- της ανακοίνωσης, αλλά και οι παραλήψεις απαραίτητων πληροφοριών από αυτή είναι ουσιώδεις λόγοι υποβολής αντιρρήσεων.

Με τον τρόπο που η ΡΑΕ ανακοίνωσε την αίτηση, παραβίασε κατά 10 ημέρες τα οριζόμενα ρητά χρονικά πλαίσια και έθεσε εμπόδια στην απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση του κοινού. Αυτό, επιπλέον, παραβιάζει την σύμβαση του Άαρχους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση