Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΝΚΑ Βόλου: O δεκάλογος του καταναλωτή
ΕΝΚΑ Βόλου: O δεκάλογος του καταναλωτή

ΕΝΚΑ Βόλου: O δεκάλογος του καταναλωτή

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα του καταναλωτή, (15 Μαρτίου), η Βόλου δημοσιοποιεί το δεκάλογο του καταναλωτή.

1. Βιώσαμε τη πιο διαδεδομένη και παράλογη ασθένεια της εποχής μας. Τον υπερκαταναλωτισμό. Ζούμε υπερχρεωμένοι εξαιτίας αγορών που ίσως δεν χρειαζόμασταν, νιώθουμε δυστυχισμένοι προσπαθώντας να καλύψουμε ανάγκες που δεν είχαμε.

2. Προγραμματίζουμε τις αγορές μας ανάλογα με τα εισοδήματά μας. Αποφεύγουμε τις πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια γιατί πληρώνουμε μέχρι και 20% ακριβότερα.

3. Κάνουμε αγοράς επιβραβεύοντας τα φτηνότερα καταστήματα και μποϋκοτάροντας τα που ανατιμώνται. Στηρίζουμε τα Ελληνικά , την και τις επιχειρήσεις που εμπιστευόμαστε. Ζητάμε αποδείξεις για όλες τις αγορές μας.

4. Γνωρίζουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στις και στις αγορές προϊόντων π.χ. ψιλά γράμματα, ελαττωματικά , δικαίωμα υπαναχώρησης.

5. Η σωστή διατροφή συνεπάγεται καλή υγεία γι’ αυτό καταναλώνουμε φυσικά τρόφιμα (φρούτα, , σπιτικό φαγητό) και βιολογικά προϊόντα. Τα τυποποιημένα τρόφιμα περιέχουν συντηρητικά, χρωστικές και αρωματικές ουσίες, πολύ αλάτι ή ζάχαρη και είναι ακριβότερα.

6. Επιλέγουμε ασφαλή προϊόντα και . Προτιμούμε προϊόντα με το σήμα συμμόρφωσης CE, την οικολογική ετικέτα ecolabel της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α, Α+, Α++.

7. Προστατεύουμε το περιβάλλον και κάνουμε οικονομία αν μειώσουμε τις μετακινήσεις μας με το Ι.Χ. , την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, της θέρμανσης και του νερού.

8. Μπορούμε να κόψουμε ή τουλάχιστον να μειώσουμε τις επικίνδυνες για την υγεία μας και την τσέπη μας συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

9. Οι υπερχρεωμένοι μπορούμε να ζητήσουμε ενημέρωση και στήριξη από την Βόλου, Δ. Γεωργιάδου 177 τηλ. 2421045615.

10. Καταγγέλλουμε και αντιδρούμε δυναμικά σε κάθε περίπτωση που καταπατούν τα δικαιώματα μας. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση