Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που προβλέπονται στα Περιφερειακά Προγράμματα
Ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που προβλέπονται στα Περιφερειακά Προγράμματα

Ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που προβλέπονται στα Περιφερειακά Προγράμματα

Ζητά με επιστολή της η  Κατερίνα  στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Επιστολή απέστειλε η ς ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, με θέμα την ενίσχυση των Κ.Αλ.Ο της περιοχής.

Συγκεκριμένα η ς αναφέρει ότι η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στην προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προβλέπει – στη πλειοψηφία των Περιφερειακών Προγραμμάτων 2014-2020 – δράσεις ενίσχυσης της ίδρυσης και της λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.

Ηδη οι Περιφέρειες Ηπείρου, οτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας έχουν προκηρύξει ή έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις ενίσχυσης των κοινωνικών επιχειρήσεων που προβλέπονται στα αντίστοιχα Περιφερειακά τους Προγράμματα. Κάτι αντίστοιχο ωστόσο δε διαφαίνεται μέχρι στιγμής στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι, κατά τις περιοδείες και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί, έχει διαπιστώσει σημαντική επιβάρυνση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων της Μαγνησίας από τις απανωτές κρίσεις, ενώ είναι μικρή η ενίσχυσή τους από την Πολιτεία.

Αναφέρει δε ότι από το ΑΑΣΣΑ Ι από τους 134 φορείς Κ.Αλ.Ο., που είναι ενταγμένοι στο μητρώο της Θεσσαλίας, μόνο 4 ΚΟΙΝΣΕΠ ενισχύθηκαν.

Ως εκ τούτου η με την επιστολή της ερωτά τον περιφερειάρχη σχετικά με την πορεία ς των προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που προβλέπονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 αλλά και σχετικά με την πορεία του προγράμματος ΙΙ και αν σε αυτό προβλέπεται η διευκόλυνση ένταξης των φορέων Κ.Αλ.Ο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση