Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που προβλέπονται στα Περιφερειακά Προγράμματα
Ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που προβλέπονται στα Περιφερειακά Προγράμματα

Ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που προβλέπονται στα Περιφερειακά Προγράμματα

Ζητά με της η  Κατερίνα  Παπανάτσιου στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

απέστειλε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ. Κατερίνα Παπανάτσιου προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, με θέμα την ενίσχυση των Κ.Αλ.Ο της περιοχής.

Συγκεκριμένα η βουλευτής αναφέρει ότι η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στην προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προβλέπει – στη πλειοψηφία των Περιφερειακών Προγραμμάτων 2014-2020 – δράσεις ενίσχυσης της ίδρυσης και της λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.

Ηδη οι Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας έχουν προκηρύξει ή έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις ενίσχυσης των κοινωνικών επιχειρήσεων που προβλέπονται στα αντίστοιχα Περιφερειακά τους Προγράμματα. Κάτι αντίστοιχο ωστόσο δε διαφαίνεται μέχρι στιγμής στη Θεσσαλίας.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι, κατά τις περιοδείες και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί, έχει διαπιστώσει σημαντική επιβάρυνση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων της από τις απανωτές κρίσεις, ενώ είναι μικρή η ενίσχυσή τους από την Πολιτεία.

Αναφέρει δε ότι από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΣΑ Ι από τους 134 Κ.Αλ.Ο., που είναι ενταγμένοι στο μητρώο της Θεσσαλίας, μόνο 4 ΚΟΙΝΣΕΠ ενισχύθηκαν.

Ως εκ τούτου η βουλευτής με την επιστολή της ερωτά τον περιφερειάρχη σχετικά με την πορεία προκήρυξης των προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που προβλέπονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 αλλά και σχετικά με την πορεία του προγράμματος ΑΝΑΣΑ ΙΙ και αν σε αυτό προβλέπεται η διευκόλυνση ένταξης των φορέων Κ.Αλ.Ο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

  • Στο Βελεστίνο τα 5 από τα 7 θετικά rapid test #RapidTests - https://t.co/Y1NesPrcis -

"Αλιεύοντας" την είδηση