Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ενίσχυση δημόσιων συγκοινωνιών με στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου
Ενίσχυση  δημόσιων συγκοινωνιών με στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου

Ενίσχυση δημόσιων συγκοινωνιών με στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου

Οι κλύτερες δυντές πρακτικές για την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών με στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές εξετάστηκαν μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια επίσκεψης εκπροσώπων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δημόσιων μεταφορικών μέσων από την Ισπανία, την Ρουμανία, την Εσθονία και την Κροατία στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος OptiTrans στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το οποίο ολοκληρώνεται το 2021.

Οι εκπρόσωποι του προγράμματος βρέθηκαν χθες στον Βόλο, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου στην διάρκεια της προγραμματισμένης ς που είχαν με τον πρόεδρο Νίκο Ευαγγελινό στην παρουσίαση από το και τον καθηγητή Γιώργο Σαχαρίδη του πλοηγού Green Your Move.

Στην διάρκεια της ς τονίστηκε από τους εκπροσώπους του προγράμματος πως στόχος του έργου OptiTrans είναι να κατατεθούν υλοποιήσιμες προτάσεις και σχέδια που θα προσφέρουν πιο φιλικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό ώστε τα να γίνουν πιο ελκυστικά.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως στις πόλεις τις οποίες εκπροσωπούν έχουν ληφθεί μέτρα απομάκρυνσης των Ι.Χ. από τους κεντρικούς οδικούς ιστούς και αυτό κατέστη δυνατό με την μείωση των θέσεων παρκινγκ αλλά και την της τιμής στους ήδη υπάρχοντες χώρους στάθμευσης στο κέντρο και την αντίστοιχη μείωση της τιμής στους χώρους στάθμευσης εκτός του κεντρικού πολεοδομικού ιστού ώστε οι πολίτες να προτιμούν την δημόσια συγκοινωνία από το προσωπικό τους αυτοκίνητο για να μετακινηθούν.

Στην διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε επίσης η δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εισιτηρίων για όλα τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας ώστε να είναι πιο εύκολη και οικονομική συνολικά η μετακίνηση με τα μέσα δημόσιας μεταφοράς.

«Εμείς ήδη εξετάζουμε ένα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και επίσης σε συνεργασία με το μετέχουμε στο πρόγραμμα Green Your Move που ουσιαστικά είναι μια εφαρμογή που δείχνει στον χρήστη την πιο γρήγορη και οικονομική διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει με την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς», σημειώνει ο κ. Ευαγγελινός και προσθέτει πως «θα ήταν μια πολύ καλή πρακτική πάντως η δυνατότητα ενός ενιαίου ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις δημόσιες καθώς πραγματικά θα έκανε πιο εύκολη την ζωή του επιβατικού κοινού».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση