Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ενημερωτική  συνάντηση φορέων  στο δημαρχείο Βόλου για την εκστρατεία  ECOMOBILITY 
Ενημερωτική  συνάντηση φορέων  στο δημαρχείο Βόλου για την εκστρατεία  ECOMOBILITY 

Ενημερωτική  συνάντηση φορέων  στο δημαρχείο Βόλου για την εκστρατεία  ECOMOBILITY 

 

Με στόχο την ενημέρωση για τις Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY της νέας περιόδου 2016-2017 ο Δήμος Βόλου πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 6μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου συνάντηση με φορείς, συλλόγους και εκπροσώπους της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη .

Οι εκδηλώσεις της εκστρατείας ECOMOBILITY Οικολογική μετακίνηση στην πόλη και της παράλληλης εκστρατείας FREE MOBILITY υλοποιούνται και φέτος σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βόλου και με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται και η Κοινωνία ευαισθητοποιείται».

Οι εκδηλώσεις της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017, όπου ομάδες μαθητών από 30 πόλεις εξετάζουν τα προβλήματα και καταθέτουν προτάσεις και λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας μετακίνησης, την βελτίωση των συνθηκών ελεύθερης πρόσβασης στην πόλη τους και την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση. Κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης των εργασιών, οι νικήτριες ομάδες θα γνωστοποιηθούν στη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Η νικήτρια ομάδα των μαθητών θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο 2017 στις Βρυξέλλες.

Για τη νέα περίοδο 2016-17, στην εκστρατεία ECOMOBILITY συμμετέχουν oμάδες μαθητών από Γυμνάσια Τυπικής Εκπαίδευσης και στην εκστρατεία FREE MOBILITY συμμετέχουν ομάδες από Σχολεία Ειδικής Αγωγής, από όλη τη χώρα. Από τα σχολεία του Δήμου Βόλου συμμετέχουν φέτος το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου με εργασίες που θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2017 στην Παλιά Ηλεκτρική στις 6μμ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η   Φωτεινή Γρηγορίου, διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου καθώς και εκπαιδευτικοί του σχολείου, η   Νεκταρία Σωτηράκη,   διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Βόλου και εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο   Μπέλλος Πέτρος, πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» και παράλληλα υπεύθυνος πόλης των εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY του ECOCITY, η  Μπρούζγου Μαρία, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Μαγνησίας, ο  Καραγιάννης Κων/νος, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, ο Παρασκευάς Λάμπρος,  εκπρόσωπος του Σωματείου Ατόμων με προβλήματα όρασης  «Μάγνητες Τυφλοί», η   Ανεστοπούλου Αθηνά, πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Μαγνησίας «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ», η Μούτσου Δώρα εκπρόσωπος της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, η  Μουστάκα Δήμητρα εκπρόσωπος της ΕΛΕΠΑΠ, ο   Γιόλας Παναγιώτης, πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, ο   Γρηγορίου Ιωάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ-Μπαρ και Εστίασης  Ν. Μαγνησίας και ο Ηλιόπουλος Βασίλης, αντιπρόεδρος του Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Η εκστρατεία ECOMOBILITY και FREE MOBILITY πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με επιλεγμένους Δήμους και με τη συστράτευση επιστημονικών και κοινωνικών φορέων με προσήλωση στην υποχρέωση σεβασμού της ελευθερίας μετακίνησης και της ισότητας.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στις εκστρατείες διοργανώνουν τοπικές ενέργειες που προβάλουν την ελεύθερη μετακίνηση, ενώ σε ειδικές εκδηλώσεις προσφέρουν βήμα στις ομάδες των μαθητών προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολιτών.

Από το διάλογο που ακολουθεί σε κάθε πόλη, οι προτάσεις των μαθητών αξιοποιούνται από τις τοπικές αρχές, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ διαχέουν το μήνυμα της Εκστρατείας σε όλες τις περιοχές.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου   Γεωργία Μποντού-Τοκαλή δήλωσε ότι μέσω της εκστρατείας αυτής γίνεται προσπάθεια ενεργοποίησης των πολιτών και των φορέων για την αλλαγή των συνθηκών και των συνηθειών μετακίνησης στις πόλεις μας και για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των κατοίκων με αφετηρία αλλαγής τη νέα γενιά.

Ο  συντονιστής της Εκστρατείας ECOMOBILITY   Θάνος Ζαφειρόπουλος μίλησε για την επένδυση που γίνεται στην καλλιέργεια των εφήβων μας, με σκοπό την αποτελεσματική προσέγγιση λύσεων όπου οι μαθητές οραματίζονται, η τοπική κοινωνία ευαισθητοποιείται και ο στόχος είναι η αξιοποίηση των προτάσεων μέσα από τη συστράτευση των φορέων και τη συσπείρωση των πολιτών.

Ο   Μπέλλος Πέτρος, πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» και παράλληλα Υπεύθυνος πόλης των εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY του ECOCITY, μίλησε για τη δημιουργία μιας ομάδας πολιτών στην πόλη του Βόλου με σκοπό τον αυτοέλεγχο για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση.

Η εκστρατεία ECOMOBILITY 2016-17 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση