Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Ενημερωτική συγκέντρωση της Π.Π.Μ. για το RDF της ΑΓΕΤ
Ενημερωτική συγκέντρωση  της Π.Π.Μ. για το RDF της ΑΓΕΤ

Ενημερωτική συγκέντρωση της Π.Π.Μ. για το RDF της ΑΓΕΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας πραγματοποιεί ενημερωτική συγκέντρωση για το RDF της ΑΓΕΤ, την προσεχή Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 19.15 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ (Δεληγιώργη και Πολυμέρη).

Στη συγκέντρωση αυτή, επιστήμονες θα ενημερώσουν τους φορείς και τους για την καύση του RDF και άλλων υλικών και τις επιπτώσεις που έχουν οι ουσίες αυτές στο περιβάλλον και την υγεία.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:

-Σωτηρίου Αντώνης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος ΑΠΘ, ειδικός στη θερμική επεξεργασία υλικών, με θέμα: «Διαδικασίες και δυνατότητες θερμικής επεξεργασίας υλικών. Προβλήματα».

-Βαγγέλης Σπίθας, εκπρόσωπος ΠΑΝΔΟΙΚΟ, με θέμα:«Καύση RDF και άλλων «εναλλακτικών καυσίμων» στην τσιμεντοβιομηχανία».

-Γιώργος Ρήγας, παθολόγος-ογκολόγος, Νοσοκομείο Βόλου, με θέμα: «Οι επιπτώσεις των επικίνδυνων αέριων ρύπων στην υγεία»

Όπως είναι γνωστό, με πρόσφατη τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ, επιτράπηκε η καύση 200.000 τόνων διαφόρων ρυπογόνων υλικών από τα οποία οι 100.000 τόνοι είναι RDF. Μέχρι σήμερα η ΑΓΕΤ είχε το δικαίωμα να καίει μόνο 7.000 τόνους RDF πειραματικά. Το RDF είναι ότι απομένει από την πρόχειρη ανακύκλωση υλικών και περιέχει πλαστικό, χαρτί, υφάσματα και ξύλο. Η καύση του απελευθερώνει καρκινογόνες ουσίες, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και ο πτητικός υδράργυρος. Αλλά και οι μεγάλες ποσότητες πετ κωκ που καίει η ΑΓΕΤ επίσης δημιουργούν προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη του Βόλου.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία εκφράζει την αντίθεσή της στην καύση επικίνδυνων υλικών από την ΑΓΕΤ και οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Δεν πρέπει στο βωμό του κέρδους να θυσιάζεται η των πολιτών και προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα μια βιομηχανία, να επιβαρύνονται οι και το κράτος από τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται.

Η Π.Π.Μ. καλεί τους φορείς και τους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση της Τετάρτης, αφού η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσει ο πολίτης να προστατεύσει τον εαυτό του από κάθε πρόβλημα που αφορά στην του και την υγεία των παιδιών του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πληρωμή των επιδοτήσεων από τον #ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21-22 Δεκεμβρίου #ΟΠΕΚΕΠΕ - https://t.co/9qFziXkjoc -

  • Συλληψη γυναικών με #ηρωίνη #ηρωίνη - https://t.co/3Zi9lrYQJW -

  • Απεβίωσε ο φυσικός Δημήτρης Αγγελής #ΔημήτρηςΑγγελής - https://t.co/CM1e1MAjvZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση