Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ενημερωτική εκδήλωση “Τίποτα για Εμάς Χωρίς Εμάς”
Ενημερωτική εκδήλωση  “Τίποτα για Εμάς Χωρίς Εμάς”

Ενημερωτική εκδήλωση “Τίποτα για Εμάς Χωρίς Εμάς”

Με επιτυχία και την συμμετοχή πλήθος κόσμου, μελών και φίλων του Σωματείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στο XENIA , η εκδήλωση παρουσίασης της Ποιητικής Διλογίας “Μονόλογος Γυναίκας – Μονόλογος Ανδρός” & της Μυθιστορηματικής Διλογίας “Έρωτας στη Νεροσπηλιά Έρωτας και Θάνατος”, που διοργάνωσε το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” και η συγγραφέας Μίκα Μαυρογιάννη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ. Η 3η Δεκέμβρη δεν αποτελεί ημέρα “γιορτής”, αλλά ενημέρωσης κι αφύπνισης της κοινωνίας για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Μαρία Διούδη εκπροσωπώντας βουλευτή της Μαγνησίας, εκπρόσωπος της βουλευτού Μαγνησίας Ζέττας Μακρή, η οποία απέστειλε και σχετικό χαιρετισμό, ο Κωνσταντίνος Λάμπρου, πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου , εκπροσωπώντας τον βουλευτή Μαγνησίας Αθανάσιο Λιούπη.

Χαιρετισμό απέστειλαν η πρ. -βουλευτής Μαγνησίας ,ο Αλέξανδρος βουλευτής Μαγνησίας και η πρ. .

Από το παρευρέθησαν η Παρασκευή Αναγνώστου-Στάθη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης, ο Απόστολος Νάσιος αντιπρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δ. Βόλου, ο Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου (-ΔΙΕΚ) και πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Σοφία Χάλαρη δημ. σύμβουλος-πρ. πρόεδρος ΔΙΕΚ και η Ιωάννα Ζωμένου πρ. πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Βόλου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης, ο Νίκος Πλουμιστός γενικός γραμματέας ΣΙΣΑΜ Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτό Ν. Μαγνησίας και αναπλ. γεν. γραμματέας της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Μαγνησίας “ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ”, ο Σύλλογος Κωφών και Βαρηκόων Ν. Μαγνησίας “Η ΑΡΓΩ”, ο 1ος Σοροπτιμιστκός Όμιλος Βόλου, η ΧΕΝ Βόλου, η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, η “ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ”, η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, εκπρόσωποι από το ΚΔΑΠ-μεΑ “ΑΓΩΓΗ” και το Κέντρο Ημέρας “ΚΗΠΟΣ”.

Την εκδήλωσε συντόνισε ο Σταύρος Πλουμιστός, ιδρυτής του κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ- σύμβουλος Αυτοβελτίωσης – Προσωπικής Εξέλιξης.

Χαιρετισμό απεύθυναν η Πόπη Παπαθανασίου, – πρόεδρος της Χ.Ε.Ν. Βόλου και ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”.

Η Ρόζυ Λασκαράκη, διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Μουσικός και η Μίκα Μαυρογιάννη, συγγραφέας – ποιήτρια, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την 3η Δεκέμβρη και τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά : ο Τάσος Ιωακειμίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, καθηγητής κιθάρας, η Κατερίνα Παπαϊωάννου, ακορντεόν και ο Ιωάννης Διακογιάννης, τραγούδι, ενώ χόρεψαν μαθητές από την σχολή χορού “Magic Steps” από τις δασκάλες χορού Μαρία Γεωργίου & Χριστίνα Κουκουράβα.

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια την Μίκα Μαυρογιάννη, καθώς ένα μέρος από τις πωλήσεις των βιβλίων διατέθηκαν στον “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ”, τον Σταύρο Πλουμιστό για την αφιλοκερδή συμμετοχή του, την ΧΕΝ Βόλου και ιδιαίτερα την πρόεδρό της Πηνελόπη Παπαθανασίου, την Ρόζυ Λσκαράκη, την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου και ιδιαιτέρως τους : Τάσο Ιωακειμίδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή και τους μουσικούς κ. Κατερίνα Παπαϊωάννου και Ιωάννη Διακογιάννη, καθώς επίσης τους μαθητές της σχολής χορού “Magic Steps”και τις δασκάλες χορού Χριστίνα Κουκουράβα & Μαρία Γεωργίου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο XENIA Βόλου και τη διευθύντριά του Χριστίνα Χρυσοστομίδου, η οποία για ακόμη φορά φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια για την του χώρου και την Copymania – Printing & Copying Service.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση