Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ενεργειακό πάρκο στον Δήμο Βόλου;
Ενεργειακό πάρκο στον Δήμο Βόλου;

Ενεργειακό πάρκο στον Δήμο Βόλου;

Τη ενεργειακού πάρκου με φωτοβολταϊκά πάνελ προωθεί ο Δήμος Βόλου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί ο Αχ. Μπέος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ετοιμάσει φάκελο για τη ενεργειακού πάρκου και σε 15 ημέρες θα κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο.

Οι θέσεις χωροθέτησης που προτείνονται είναι μία έκταση κοντά στις Αλυκές 700 στρ. και μία στη Ν.Αγχίαλο 1.000 στρ.  για ενεργειακό πάρκο ισχύος 50 μεγαβάτ , για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου και των νομικών προσώπων που σήμερα καταναλώνονται 76.988.000 κιλοβατόρες  και πληρώνουν περί στα 7 εκ. ευρώ, ενώ από το συγκεκριμένο έργο, το πλεόνασμα των 3 εκ. ευρώ που θα προκύπτει θα προσφέρεται ως ρεύμα σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 25 με 30 εκ. ευρώ και όπως δήλωσε ο Αχ. Μπέος  “Ο Δήμος Βόλου πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά. Εξετάζουμε τέσσερις άξονες που μπορεί να ενταχθεί και συγκεκριμένα το ΠΔΕ, το , το πρόγραμμα “Τρίτσης” και το ΕΣΠΑ”,  ενώ κάλεσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να συνεργαστούν και να δουλέψουν σκληρά για την ολοκλήρωση και των εν εξελίξει έργων. “Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και τη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες από τους οποίους ζητάω την κατανόησή τους – Αν τους ζητηθούν υπερωρίες να τις κάνουν. Ήδη υπάρχουν εν εξελίξει έργα που σύντομα θα παραδοθούν” ανέφερε.

Πανθεσσαλικό – περιφερειακός- αντιπλημμυρικά 

Επίσης  αναφέρθηκε και στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε Αγριά, Βόλο και Νέα Αγχίαλο.  “Ζητάμε fast track μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα. Θα διαθέσουμε περισσότερα κονδύλια και για σχολικά κτίρια. Είναι ντροπή να υπάρχουν σχολεία σε κοντέινερ. Προχωράμε και σε ολική αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ προωθούμε έργα όπως το της Αργούς αλλά και τη μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων όπου η μελέτη είναι έτοιμη κατά 80% και το έργο εκτιμάται στα 18 εκ. ευρώ έτσι ώστε να διοχετεύονται νερά στο δυτικό μέτωπο” είπε.

Όσον αφορά στο Πανθεσσαλικό στάδιο, επανέλαβε τη βούληση του Δήμου να το αναλάβει, όπως έχει γίνει με το Παγκρήτιο και στην Πελοπόννησο, ενώ πρόσθεσε:  “το ότι δεν πήραμε ακόμη το Πανθεσσαλικό ευθύνη έχει ο  Αλ. Μεϊκόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε δώσει τα χέρια και ακυρώθηκε η συμφωνία. Το Πανθεσσαλικό έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο Δήμο. Ενημέρωσα τους   , να δούν  τι γίνετα锨.

Τέλος, όσον αφορά στον περιφερειακό,  ανέφερε ότι ο ίδιος ο υπουργός κ. Καραμανλής έθιξε το θέμα.  “Θα επικροτήσω κάθε προσπάθεια του κ. Αγοραστού στο να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός όχι όμως να τον διαχειριστεί η Περιφέρεια και θα φροντίσω να έχω και με τον περιφερειάρχη για να δούμε το έργο αυτό”, ενώ απευθυνόμενος προς τον περιφερειάρχη για την απάντηση που απεστάλη όσον αφορά στο ποδηλατοδρόμιο είπε:  “Κώστα δεν χρειάζεται να απαντάς. Ο είναι καλά και σε προστατεύουμε”.

Δωρεάν rapid test

Δωρεάν rapid test θα γίνουν από το σε δημότες, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι μέρες και οι ώρες για να προσέρχονται οι δημότες.

“Ο Δήμος Βόλου πρωτοπορεί και παρέχει rapid test στους δημότες. Θα γίνονται σε ένα σημείο που θα οριστεί στη Ν. Ιωνία και σε ένα σημείο στο Βόλο”εξήγησε ο Αχ. Μπέος .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση