Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ενέκρινε η πλειοψηφία Βόλου την εκμίσθωση του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου
Ενέκρινε η πλειοψηφία Βόλου την εκμίσθωση του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου

Ενέκρινε η πλειοψηφία Βόλου την εκμίσθωση του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου

Με την ψήφο των συμβούλων της πλειοψηφίας (δεν παράστησαν οι μειοψηφίες) ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του  την απόφαση για εκμίσθωση μέρους της Πλατείας Ρήγα Φεραίου για τη λειτουργία Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου, μετά την απόρριψη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς είπε ότι το κατεπείγον της συνεδρίασης, έγκειται στο γεγονός του κινδύνου ματαίωσης πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, λόγω απόρριψης της υπ’ αριθμ. 534/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Ο ασκών χρέη δημαρχου Θάνος Θεοδώρου είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής να κρίνει αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έστειλε το μήνυμα ότι «όποιος κρίνει κρίνεται».

Για την απουσία των αντιπολιτεύσεων ο εκτελών χρέη δημάρχου είπε ότι μάλλον δεν τους ενδιαφέρουν τα ωραία πράγματα που γίνονται στην πόλη και θα μείνουν στις ιστορία ως οι μόνες αντιπολιτεύσεις που δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της πόλης, κάτι που φαίνεται καθημερινά από τις καταγγελίες που κάνουν σε βάρος της Δημοτικής Αρχής.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας.

Επιλογή Ευθύνης:  «Γιατί επιμένει η δημοτική αρχή σε απευθείας ανάθεση και  δεν κάνει διαγωνισμό;»

Στο ίδιο έργο θεατές για τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού

 

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη λήψη απόφασης για τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» επισημαίνει τα εξής: «Συνεχίζεται, για τρίτη χρονιά, από τη δημοτική αρχή ο εμπαιγμός των θεσμών και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιστώντας όλη την πόλη «στο ίδιο έργο θεατές», αναφορικά με τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού. Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας ανάθεση ακυρώνονται κάθε χρόνο από την Αποκεντρωμένη και η δημοτική αρχή λαμβάνει εκ νέου την ίδια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου, μέχρι να κριθεί η νομιμότητά της, να κερδίζει χρόνο και να λειτουργεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση νομότυπα.

Ανεξάρτητα όμως από τις διαδικασίες και τη νομοθεσία, το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι η επιμονή της δημοτικής αρχής να αποφεύγει τον ανοιχτό διαγωνισμό και να επιμένει στην απευθείας ανάθεση. Ας εξηγήσουν, λοιπόν, γιατί δεν κάνουν εγκαίρως διαγωνισμό για την εκμίσθωση του χριστουγεννιάτικου χωριού και επιμένουν, κοροϊδεύοντας τους θεσμούς, γελοιοποιώντας τις δημοτικές υπηρεσίες και ταλαιπωρώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις, ενώ, από την αρχή κάθε χρονιάς, ουσιαστικά δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, εκτός από τον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις των γιορτών;

Θεωρώντας υποχρέωσή μας να μη νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τις συνεδριάσεις – παρωδίες και μην έχοντας καμία διάθεση να παίζουμε το ρόλο του κομπάρσου στο κακοστημένο σόου τους, οι σύμβουλοι της παράταξής μας δεν θα συμμετείχαν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.»

Η δημοτική αρχή

Τα πολιτικά ναυάγια που συγκρατούν την κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενη και «Επιλογή Ευθύνης» συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή λογική, στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν και να ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής μας Αρχής.

Τελευταίο τους κατόρθωμα η άκριτη και προκλητική συμπαράταξή τους με τις ενέργειες ενός διορισμένου Δασάρχη, πρώην συνοδοιπόρου και συντρόφου τους, που με τρόπο εντελώς αντιδημοκρατικό ακυρώνει αποφάσεις του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης για να εξυπηρετήσει τις επιθυμείς των νέων του συντρόφων.

Η στάση τους δήθεν υπέρ της νομιμότητας δεν μας εξηγεί τους λόγους γιατί ο Δασάρχης τάσσεται κατά μιας απόφασης που πέρυσι κρίθηκε ως νόμιμη από την επιτροπή του άρθρου 152 (που κρίνει τις δικές του αποφάσεις) και εν τέλει, με βάση την κοινή πάντα λογική, γιατί προσπαθούν να θολώσουν την λαμπερή εικόνα της πόλης και να χαλάσουν το γιορταστικό κλίμα επιχειρώντας να εμφανίσουν τη Δημοτική Αρχή ως παρανομούσα και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα σε ένα διορισμένο υπάλληλο να καταργεί ετσιθελικά την αρχή που εκφράζει με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό την βούληση της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι η μέχρι τώρα παρουσία μας αποβαίνει καταλυτική για τη δική τους ανυπαρξία, όλα αυτά τα χρόνια και τους εκθέτει περαιτέρω στα μάτια των πολιτών. Όμως αυτός δεν είναι λόγος, έστω και ελάχιστα δικαιολογημένος, για να μάχονται τα συμφέροντα της πόλης και να επιχειρούν να στερήσουν από τους πολίτες αυτά που δικαιούνται και που οι ίδιοι στάθηκαν παταγωδώς ανίκανοι να τους τα δώσουν.

Σε ό,τι αφορά την «βούλησή» τους να μην «παίξουν το ρόλο του κομπάρσου στα κακοστημένα σόου μας», τους κατανοούμε και τους δικαιολογούμε. Είναι ήδη πολύ βασανιστικός και επώδυνος ο ρόλος του κομπάρσου που τους επιφύλαξαν με τρόπο ατιμωτικό και ταπεινωτικό οι ίδιοι πολίτες για να μπορέσουν να ασκήσουν και άλλο. Πάντως υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα να αναθεωρήσουν αν τελικά θελήσουν κάποιο ρόλο για τις γιορτές. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάζονται με τα διάφορα καρτούν  που κυκλοφορούν στην πόλη. Ας δείξουν, τουλάχιστον, έναν εθελοντισμό.

 

 

Kατά δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ

Με υστέρηση, όχι μόνο χρονική, οι πολιτικά γραφικοί δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να αντιγράψουν τη κυρία Νατάσα, μη επιθυμώντας προφανώς να επωφεληθεί από τη πρόσκληση μας να προσφέρουν εθελοντικά σαν καρτούν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης.

 

Έχοντας πλήρη άγνοια της πραγματικότητας αλλά άριστη γνώση της τακτικής της συκοφάντησης και της λασπολογίας αναφέρουν τις γνωστές ασυναρτησίες τους και αποκρύπτουν πραγματικά γεγονότα όπως ότι ο Δήμος Βόλου επί των σκοτεινών εποχών εισέπραττε από το Χωριό του Αγ. Βασίλη δέκα και έντεκα χιλιάδες ευρώ με τη δική μας Δημοτική Αρχή εισπράττει είκοσι χιλιάδες ευρώ.

Σε ότι αφορά την επίκληση του << εκλεκτού >> τους Δημάρχου της γειτονικής Λάρισας όντως ας κοιτάξουμε πόσο κόστισαν εκεί οι εκδηλώσεις που καταλογίζουν οι μειοψηφίες και το πότε υπό τη πίεση των πολιτών του αναγκάστηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα μας. Εξακόσιες χιλιάδες κόστισαν στο Δήμο Λάρισας οι εκδηλώσεις, εβδομήντα χιλιάδες σε μας.

Τέλος επειδή θυμήθηκαν τις κλήσεις και τη δήθεν έλλειψη κάρτας(POS) για τη πληρωμή τους, τους προκαλούμε αν έχουν τίποτα κλήσεις για να πληρώσουν, να προσέλθουν και αν δεν βρουν κάρτα τότε να τις πληρώσουμε εμείς.

Επιλογή Ευθύνης: «Το έριξαν πάλι στη λασπουριά για να μην απαντήσουν»

Σχόλιο της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» στην «απάντηση» της δημοτικής αρχής: «Το έριξαν πάλι στη λασπουριά, για να αποφύγουν την απάντηση στο ένα και μοναδικό ερώτημα που τους θέσαμε με την ανακοίνωσή μας.

Τους ξαναρωτάμε λοιπόν: γιατί, τρία χρόνια τώρα, επιμένουν να μην κάνουν διαγωνισμό για το Χριστουγεννιάτικο χωριό και καταφεύγουν στις απευθείας αναθέσεις;»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν ανήλικοι για τρεις κλοπές - https://t.co/Gw4X5h0GLo -

  • Διαδικτυακά η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - https://t.co/oahzQKl9BA -

  • Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα - https://t.co/KYnsuqlZ62 -

"Αλιεύοντας" την είδηση