Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ένας χρόνος Ανανεωτικής Αριστεράς
Ένας χρόνος Ανανεωτικής Αριστεράς

Ένας χρόνος Ανανεωτικής Αριστεράς

 

Στο Βόλο βρέθηκαν σήμερα  το μέλος της ς γραμματείας Θράσος Φωτεινός και ο υπεύθυνος για θέματα Υγείας Παναγιώτης Κουτσοπίνης, στο πλαίσιο ενός χρόνου δράσης που συμπληρώνεται από τη ίδρυση της Συντονιστικής Οργάνωσης Μαγνησίας του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς.

 

Το μεσημέρι με κλιμάκιο του κόμματος θα έχουν συναντήσεις στο οσοκομείο Βόλου, για να ενημερωθούν για τα τοπικά προβλήματα στον τομέα της Υγείας και να παρουσιάσουν τις θέσεις του Δικτύου.

Ο επικεφαλής της Συντονιστικής Οργάνωσης Μαγνησίας και μέλος της ς γραμματείας Παντ. Μαστρογιάννης είπε ότι στον περίπου ένα χρόνο λειτουργίας του Δικτύου στη Μαγνησία, είπε ότι υλοποιήθηκαν δράσεις όπως οργάνωση τεσσάρων συνεντεύξεων τύπου με στελέχη από Αθήνα και πέντε συνεντεύξεις τοπικά για ζητήματα της περιοχής.

Επίσης έγιναν 15 παρεμβάσεις μέσω ανακοινώσεων στα ΜΜΕ για ζητήματα όπως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ΕΡΓΗΛ, ΔΕΥΑΜΒ, εκπαίδευση, αυτοδιοίκηση, τις αντιθέσεις που υπήρξαν με την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα , το δικαστικό μέγαρο, την , μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων, αναστήλωση Θεάτρου Μικροθηβών, προβλήματα στο χιονοδρομικό κέντρο, τον βιολογικό καθαρισμό και την έρευνα του εμπορικού συλλόγου.

Τέλος, ο Παντ. Μαστρογιάννης αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις που έγιναν σε εκδηλώσεις φορέων και είπε ότι το Δίκτυο προσπαθεί να συμμετάσχει σε κινήματα όπως “Συμμαχία για το ερό” παρά το γεγονός ότι έχει κάποιες επιφυλάξεις.

Το στέλεχος του Δικτύου Θρ. Φωτεινός, αφού τόνισε ότι οι είναι κουρασμένοι και απογοητευμένοι από το τι συμβαίνει, δεν βλέπουν πουθενά ελπίδα, διότι κανείς δεν τους οραματίζει εκτίμησε ότι χρειαζόμαστε το πολιτικό σύστημα να πάει στην επόμενη μέρα.
Ο ίδιος είπε ότι «ο κίνδυνος δεν είναι μόνο η ακροδεξιά όπως στον μεσοπόλεμο, υπάρχει και κάτι χειρότερο, το χάος. Όσοι έχουμε το θάρρος, λέμε ότι έτσι όπως λειτουργούσε το σύστημα απέτυχε και δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο εντός του συστήματος που θα μπορέσει να μας κάνει ένα σύγχρονο Ελληνικό κράτος (αντιγραφειοκρατικό) και να αποκτήσουμε ρόλο στο διεθνές τοπίο παραγωγής, με συγκρότηση των παραγωγικών δυνάμεων στον πρωτογενή τομέα αλλά και στο δευτερογενή τομέα. «Διαφορετικά αμφίβολο αν έχουμε χρησιμότητα και θα κινδυνεύσουμε σαν χώρα. Με βάση αυτά τα δύο στοιχεία, μπορεί η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της», τόνισε.

Το μέλος της Π.Γ. ζήτησε να μπει τέλος στον εναγκαλισμό των κομμάτων με το κράτος, τονίζοντας ότι το κράτος τη δική του λειτουργία και μακριά από πελατειακές σχέσεις. «Δεν θέλουμε βουλευτικές έδρες και υπουργεία. Θα είμαστε σε όλα τα ζητήματα παρόντες αλλά οργανωνόμαστε, παράγουμε πολιτικό έργο και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε σε ένα διάλογο όσο μας αφορά για το νέο φορέα της αριστεράς», δήλωσε και τάχθηκε υπέρ της συζήτησης με όλες τις δυνάμεις που έχουν διάθεση να συζητήσουν χωρίς ανταλλάγματα.

Τέλος, ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας Παν. Κουτσοπίνης δήλωσε ότι οι επαφές με τους έχουν σκοπό να συγκεντρωθούν προτάσεις που θα ενταχθούν στον κεντρικό σχεδιασμό πως να λειτουργήσει η δημόσια και η ιδιωτική επικουρικά.

Το στέλεχος του Δικτύου είπε ότι το μοντέλο του κράτους έχει ρίζες στη Βυζαντινή αυτοκρατορία, όπου τα πάντα αποφασίζει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός. «Και για την του Νοσοκομείου Βόλου θα υπογράψει ο υπουργός… Κανονικά θα έπρεπε να αποφασίζει ο διευθυντής του νοσοκομείου. Όμως λειτουργεί το πελατειακό σύστημα και η νοσηλεύτρια έρχεται με βύσμα και συνήθως θα φύγει από νοσηλεύτρια και θα γίνει διοικητικός», ανέφερε.

Ο ίδιος που διετέλεσε γιατρός επί 23 χρόνια στη , τόνισε ότι η σκανδιναβική χώρα ξοδεύει λιγότερα από Ελλάδα για όλο το σύστημα υγείας, ενώ η κατάσταση για την υγεία στη χώρα μας είναι τριτοκοσμική.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση