Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Έμφαση στη ναυτική εκπαίδευση και στην ανάπτυξη του λιμανιού
Έμφαση στη ναυτική εκπαίδευση και στην ανάπτυξη του λιμανιού

Έμφαση στη ναυτική εκπαίδευση και στην ανάπτυξη του λιμανιού

Σύμφωνα με τον Γ. Πλακιωτάκη που επισκέφθηκε ΕΠΑΛ, Λιμεναρχείο, ΟΛΒ και λιμενεργάτες

Η Νέα Δημοκρατία, σχεδιάζει το πρόγραμμά της  λαμβάνοντας υπόψη της προτάσεις  ανάλογων φορέων,  ώστε από την επόμενη μέρα που θα εκλεγεί  κυβέρνηση να δώσει έμφαση, τόσο στην ναυτική εκπαίδευση, όσο και στην ανάπτυξη των 10 λιμένων που σήμερα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου,  τόνισε ο  πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, που  βρέιθηκε σήμερα στην περιοχή προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Τον κ. Πλακιωτάκη  συνόδευαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημοσθ. Νταόπουλος,  ο  βουλευτής Μαγνησίας  και η  πρώην υφυπουργός κι όλοι μαζί  επισκέφθηκαν τον Ναυτικό Τομέα του ΕΠΑΛ, είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, αλλά και με τον Σύνδεσμο Λιμενεργατών.

Σε συνέντευξη Τύπου, που ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ΕΠΑΛ Βόλου, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να βελτιώσει τις υποδομές και τον εξοπλισμό του και δεσμεύτηκε  ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην εκπαίδευση.

Επίσης είπε πως η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στον πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης και στη δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικών ναυτικών ακαδημιών. “Δεν μπορούν στη χώρα μας να λειτουργούν δεκάδες ιδιωτικά κολέγια και να μην μπορούν να λειτουργήσουν ιδιωτικές ναυτικές ακαδημίες, που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αξιοποιήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα που είναι η ναυτιλία.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι στην Κύπρο φοιτούν 11.000 Ελληνόπουλα, που θα μπορούσαν να βρίσκονται στη χώρα μας για να σπουδάσουν, ενώ απέφυγε να δεσμευτεί για την ίδρυση ναυτικής ακαδημίας στη Μαγνησία, τονίζοντας ότι απαιτείται συνολικός εθνικός σχεδιασμός. «Δεν θέλω να λειτουργώ πρόχειρα ή ευκαιριακά. Αν οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας και η αγορά εργασίας το επιτρέπουν, μπορεί να λειτουργήσει και στον Βόλο», είπε και πρόσθεσε ότι η ναυτική εκπαίδευση σήμερα στη χώρα μας δεν είναι αρκετή.

Αξιοποίηση των  λιμανιών

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι προσπάθησε να αντιγράψει την πολιτική της ΝΔ, που ιδιωτικοποίησε το λιμάνι του Πειραιά, κάνοντας το ίδιο με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εκτίμησε ότι σχεδιάζει υποπαραχωρήσεις στα περιφερειακά λιμάνια, χωρίς μελέτη βιωσιμότητας, τονίζοντας τον κίνδυνο ότι αν δοθεί με υποπαραχώρηση το «φιλέτο», υπάρχει κίνδυνος να μην είναι βιώσιμοι οι Οργανισμοί Λιμένος. Ακόμη, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν επικαιροποίησε τη ναυτιλιακή πολιτική, δεν συνεννοήθηκε με τους φορείς πριν προχωρήσει σε αλλαγές και δεν έχει εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η ΝΔ θα ενσωματώσει στο πρόγραμμά της τις θέσεις των τοπιών φορέων και στη Διοίκηση των Οργανισμών θα μπουν άνθρωποι που γνωρίζουν το ναυτιλιακό αντικείμενο.

Ο ίδιος είπε ότι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τον ΦΠΑ 24% στον θαλάσσιο τουρισμό, θα είναι η ταφόπλακά του και θα καταστραφούν κλάδοι της ναυτικής αλυσίδας.

Ο βουλευτής Λασιθίου τόνισε ότι ο κλάδος του yachting έχει τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ, χαρακτήρισε αυτονόητη τη δημιουργία μαρινών, με master plan ανά τη χώρα και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση, ώστε τα σκάφη να μένουν στην Ελλάδα και να συνεισφέρουν στις τοπικές οικονομίες.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και την που είχε στο λιμάνι του Βόλου και ανέφερε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί car terminal.

 

Για τη συνάντησή του με τη Διοίκηση του Λιμεναρχείου, αναφέρθηκε στο διττό ρόλο του Λιμενικού Σώματος και στο μεγάλο έργο που επιτελεί από τη διάσωση προσφύγων, μέχρι τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη δίωξη της λαθρεμπορίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημοσθ. Νταόπουλος επισήμανε ότι η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό εθνικό κεφάλαιο το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της χώρας και η ΝΔ πρέπει να δει το θέμα με τη δέουσα προσοχή και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση