Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Mε έλλειψη μειοψηφιών η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
Mε έλλειψη μειοψηφιών η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Mε έλλειψη μειοψηφιών η συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Αγωγή κατέθεσε η  εταιρεία   “ ΚΟΜΠΑΝ ΕΛΛΑΣ Αστικό & Περιβαλλοντικό Desing ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” κατά του Δήμου Βόλου,   στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας.

 

Mε την αγωγή η εταιρεία  ζητά “ Να καταδικασθεί ο εναγόμενος Δήμος για την στο ιστορικό της παρούσας αναφερόμενη αιτία να μας καταβάλει το ποσό των εξήντα επτά χιλιάδων  τετρακοσίων δέκα τεσσάρων Ευρώ και σαράντα έξι λεπτ'ων ( 67.414,46 Ε) Ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων υπερημερίας του τόκου υπολογιζόμενου με το εφαρμοστέο κατ' 1 παρ. Ζ του Ν. 4152/2013 υπερημερίας ( Ε.Κ.Τ. πλέον  8%) κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα ανωτέρω υπό ( Γ.ΙΙ), άλλως από την επίδοση της παρούσας αγωγής μέχρι πλήρους εξοφλήσεως, άλλως να καταδικασθεί να μας καταβάλλει το ως άνω ποσό κατά την επικουρική βάση περί αδικαιολόγητου πλουτισμού πλέον των νομίμων τόκων υπερημερίας κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα ανωτέρω υπό ( Δ.ΙΙ) άλλως από την επίδοση της αγωγής μέχρι πλήρους εξοφλήσεως.

            Να καταδικαστεί ο εναγόμενος Δήμος στην εν γένει δικαστική μας δαπάνη και στην αμοιβή της πληρς  δικηγόρου μας”.

Από την πλευρά της η  νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου   πρότεινε    να προβεί ο Δήμος  στην ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς από αγωγή, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας στη δικάσιμο της 22- 01- 2019,   αναγνωρίζοντας την προς αυτή οφειλή του που ανέρχεται στο ποσό των “67.414,46”, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α (54.366,50 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α) και την κατάργηση της δίκης.

Το θέμα συζητήθηκε  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  κι εγκρίθηκε ομόφωνα , ενώ όπως είπε ο δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέος ο Δήμος δεν είναι διατεθειμένος να  δώσει χρήματα στην  παραπάνω εταιρεία.

Δωρεά σε Ιδρύματα

Επίσης ο Αχ. Μπέος έκανε γνωστό ότι την  αντιμισθία των δυο ετών που ήταν σε αργία θα τη διαθέσει το ποσό των 30.000 ευρώ σε ιδρύματα της πόλης και σε αναξιοπαθούντες δημότες ενόψει του . «Είχα δεσμευτεί ότι με την επιστροφή μου στα καθήκοντά μου  θα δοθεί η αντιμισθία μου σε ιδρύματα όπως η Φλόγα, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ορφανοτροφείο, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί  σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ενόψει του . Μάλιστα αν δεν αρκεί αυτό το υπόλοιπο θα διαθέσω κι άλλα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης επιτέθηκε στις μειοψηφίες που δεν παρέστησαν στη σημερινή συνεδρίαση λέγοντας ότι εμφανίζονται μόνο για δημοσιότητα κι επανέλαβε τα περί σαπίλας της διαπλοκής.

Ο σύμβουλος της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» Αρ. Δουλόπουλος εξήρε την χειρονομία του δημάρχου λέγοντας σας τιμά ιδιαίτερα. Τέτοιου είδους χειρονομία δεν έχω ξαναδεί όσα χρόνια είμαι δημοτικός σύμβουλος. Απαντώντας ο πρόεδρος του σώματος Γ. διευκρίνισε ότι και ο πρώην δημαρχεύοντας Θ. Θεοδώρου αποποιήθηκε αντιμισθιών του από εκτός έδρας κ.λπ., όπως είχε πράξει και ο ίδιος στο παρελθόν ως πρόεδρος του πρώην ΔΟΥΚ.

 

Τέλη κοινοχρήστων

 

Για το θέμα των τελών κοινοχρήστων χώρων που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  ο Αρ. Δουλόπουλος πρότεινε να  δώσει η δημοτική αρχή ποσό από το ταμειακό διαθέσιμο ώστε να μειωθούν τα , ενώ και ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας  είπε ότι  είναι εντατικά η παράταξή του σε τέτοιου είδους χαράτσια.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας απάντησε λέγοντας ότι θα εξεταστεί η μείωση τελών και ότι προς την κατεύθυνση αυτή ήδη η δημοτική αρχή εφαρμόζει τη μείωση σε τρεις φάσεις, η μία ίσχυσε  πέρυσι, φέτος  εφαρμόζεται η β' φάση και του χρόνου η γ' φάση.

 

Επίσης για τη μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο ο δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε πως έχει υπογραφεί  σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και πως το Συνεδριακό μόλις ολοκληρωθεί και λειτουργήσει θα  φέρει ανάπτυξη στην πόλη.

Ακόμη,  κατά πλειοψηφία τροποποιήθηκε κανονιστική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την οργάνωση και τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τον καθορισμό των όρων για τη διάθεση και κατακύρωση χώρων της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου.

Ο Αρ. Δουλόπουλος είπε ότι  το παζάρι πλήττει καίρια την τοπική αγορά, ενώ ο Θ. Τσαλούχας έκανε  λόγο για αναχρονιστικό θεσμό και ψήφισαν αρνητικά.

Επίσης , κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εγκατάσταση 85 στη Ν. Ιωνία και 116 στον Βόλο, υπαίθριων Τηλεπικοινωνιακών καμπίνων για λογαριασμό εταιρίας τηλεφωνίας.

Ο Αρ. Δουλόπουλος είπε ότι η εταιρία σκάβει όλη την πόλη και τοποθετεί αντιαισθητικές καμπίνες, προσθέτοντας ότι ο Δήμος πρέπει να έχει αντισταθμιστικά οφέλη.

Τέλος  στη σημερινή συνεδρίαση η ΛΑΣ κατέθεσε ψήφισμα υπέρ των εκπαιδευτικών και κατά της ς , αλλά ο Α. Μπέος είπε ότι στο Δημοτικό  συμβούλιο συζητούνται μόνο θέματα που αφορούν την πόλη, για να του απαντήσει ο κ. Τσαλούχας ότι  πάγια τακτική της παράταξης της ΛΑΣ είναι να φέρνει όλα τα θέματα προς συζήτηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση