Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΕΚΒ: Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό και επίκαιρο Αγωνιστικό Σύμβολο
ΕΚΒ: Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό και επίκαιρο Αγωνιστικό Σύμβολο

ΕΚΒ: Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό και επίκαιρο Αγωνιστικό Σύμβολο

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις, που οργανώνει η Εκπαιδευτική Κοινότητα στις 17 του Νοέμβρη και ώρα 6 μ.μ., στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να τιμηθεί η φετινή 44η Επέτειος του Ηρωϊκού Ξεσηκωμού του '73 και η θυσία των ων του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρεται “ο αγωνιστικός συμβολισμός της ηρωικής εξέγερσης είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος. Συμπίπτει με τη νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζόμενων (3η αξιολόγηση) και σηματοδοτεί την ανυποχώρητη ένταση του αγώνα μας, απέναντι σε μια άβουλη συγκυβέρνηση και στους δανειστές που την εξουσιάζουν για να περάσουν τα σκληρά μέτρα τους.

Εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη μέγγενη των πιο σκληρών και ληστρικών οικονομικών μέτρων, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχεται υπάκουα! Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας, οι περικοπές των μισθών, το περίτεχνο πετσόκομμα των συντάξεων, η απαξίωση των Συλλογικών Συμβάσεων, το άρπαγμα των σπιτιών χάριν των Τραπεζών και η επιχειρούμενη φίμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος είναι τα …αντιμνημονιακά επιτεύγματα της Κυβέρνησης! Το ψεύτικο «κοινωνικό πρόσωπο» της οποίας, αποκαλύπτεται μέρα με την ημέρα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Τσίπρας με τα «ματωμένα απ' τους ληστρικούς φόρους» κοινωνικά , που «μοιράζει»!
Σε όλα αυτά απαντάμε με τον αγώνα μας, έχοντας για φωτεινό Σύμβολο και Ορόσημο, το ζωντανό μήνυμα των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Η στεφανιών εκ μέρους των φορέων θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στο ο (Παραλία), στις 12 το μεσημέρι.

Η γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο εναντίον της ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας το Νοέμβριο του 1973, αποτελεί ένα αιματηρό όσο και μεγαλειώδες μάθημα Ελευθερίας και Δημοκρατίας το οποίο εξακολουθεί να εμπνέει τους Έλληνες 44 χρόνια μετά. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σφράγισε ανεξίτηλα τη νεώτερη Ιστορία της χώρας μας.

Το κυρίαρχο σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει διαχρονικά επίκαιρο και το ενωτικό πνεύμα της εξέγερσης αποτελεί φωτεινό φάρο και πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Είναι η έμπρακτη απόδειξη του αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Τιμώντας την 17η Νοεμβρίου, λέμε «όχι» στο διχασμό της ς και τασσόμαστε ενάντια σε λογικές ισοπέδωσης που προσπαθούν να μειώνουν και να απαξιώσουν τις διεκδικήσεις του λαού μας, ο οποίος απέδειξε πριν από 44 χρόνια ότι όταν είναι ενωμένος και θέλει να γίνει κυρίαρχος της μοίρας του, μπορεί να κερδίσει την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Εθνική Αξιοπρέπεια».

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου

Τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά το Πολυτεχνείο ο αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία παραμένει πάντα επίκαιρος. Μπορεί τα σημερινά προβλήματα να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ωστόσο στον πυρήνα τους οι διεκδικήσεις των εργαζομένων παραμένουν ίδιες.
Η γενιά του Πολυτεχνείου αγωνίστηκε για να φύγει η χούντα και να επιστρέψει η δημοκρατία στη χώρα μας. Εμείς σήμερα έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για εθνική ανεξαρτησία, για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και , για τη συνθηκών ουσιαστικής δωρεάν παιδείας.
Σήμερα ο Ελληνικός λαός τιμά αυτούς που αγωνίστηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα θέτει τα δικά του επίκαιρα αιτήματα. Ο πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων συμμετέχει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνονται. Ταυτόχρονα διεκδικεί άμεση λύση στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Καλούμε τους κυβερνώντες, αλλά και κάθε αρμόδιο:
• Να προχωρήσουν στην άμεση βελτίωση του ασφαλιστικού νόμου που αφορά τον κλάδο, ώστε να λυθεί το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό πρόβλημα που οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους δημιούργησαν και να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
• Να λάβουν μέτρα για μείωση της ανεργίας η οποία κινείται σε πρωτοφανή επίπεδα στο χώρο των ΜΜΕ
• Να στηρίξουν τη θεσμική ανεξαρτησία των ΜΜΕ και να θωρακίσουν τους δημοσιογράφους απέναντι στις κάθε είδους που δέχονται, ώστε να μπορούν να επιτελούν το λειτούργημα τους με μοναδικό γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στους κατά τόπους εορτασμούς του Πολυτεχνείου δίνοντας τη μάχη μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, που θα δημιουργεί προς όφελος του λαού της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση