Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκτός του προγράμματος Στέγασης και Επανένταξης 50 Βολιώτες
Εκτός του  προγράμματος Στέγασης και Επανένταξης 50 Βολιώτες

Εκτός του προγράμματος Στέγασης και Επανένταξης 50 Βολιώτες

Εκτός του  προγράμματος Στέγασης και Επανένταξης, που λήγει  στις 31 Δεκεμβρίου θα βρεθούν 50 περίπου Βολιώτες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με ανήλικα παιδιά, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει παράταση στο πρόγραμμα και από τη να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Μέλη της επιτροπής ανέργων Βόλου, ενταγμένων στο προαναφερόμενο πρόγραμμα έδωσαν  συνέντευξη Τύπου και ήταν έκδηλη η ανησυχία τους.
Σημειώνεται ότι οι οφελούμενοι του προγράμματος ανέρχονται σε 25 άτομα οι περισσότεροι οικογενειάρχες, ενώ με τη λήξη του προγράμματος στις 31 Δεκεμβρίου, σταματά η επιδότηση ενοικίου, τα χρήματα που τους δίνονταν στο χέρι για να καλύψουν φως και νερό ενώ λήγουν και οι συμβάσεις απασχόλησης για δέκα από αυτούς που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του σε διάφορες εργασίες.
Επιπλέον οι οφελούμενοι επισήμαναν ότι δεν επωφελήθηκαν για 12 μήνες- όπως προβλέπεται- καθώς οι περισσότεροι μπήκαν στις κατοικίες που στην πλειοψηφία τους είναι κληροροδοτήματα προς το δήμο Βόλου και  σε κακή κατάσταση, από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2016, ενώ υπάρχει και οφελούμενη που μπήκε σε τον Οκτώβριο του 2016.
Όπως τόνισαν καλό θα ήταν να βρεθεί τρόπος να πάρουν στο χέρι τα χρήματα των ενοικίων που δεν επωφελήθηκαν.
Σύμφωνα με τον Τάκη Τριανταφυλλάκο στο Βόλο οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, δηλαδή δεν άνεργοι, άστεγοι και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο πρέπει να ξεπερνούν τους 450. “Με τη λήξη του προγράμματος εμείς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στους ξενώνες αστέγων του δήμου που είναι υπερπλήρης. Αν δεν εξασφαλιστεί συνέχιση του προγράμματος ή εύρευση σταθερής εργασίας για μας, θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν, στο δρόμο” ανέφερε χαεακτηριστικά.
Επίσης είπε ότι ο δήμος Βόλου χρεώνει το ανώτερο δυνατό ενοίκιο στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ θα μπορούσε να βάλει κάτι ενδεικτικτό και τα υπόλοιπα χρήματα να δίνονται στους οφελούμενους. Επιλέον ανέφερε ότι ακόμη δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να έλθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ζητούν με την αρμόδια υπουργό απασχόλησης, την κα Φωτίου για να θέσουν το θέμα.
“Εμείς εδώ και οκτώ μήνες στήσαμε αυτή την επιτροπή ανέργων ενταγμένων στο πρόγραμμα επανένταξης. Δεν μιλάμε για ανθρώπους του περιθωρίου. Μιλάμε για αξιοπρεπείς ανθρώπους που έχουν εξαθλιωθεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεω διαχρονικά. Μας προτρέππουν πολλοί να μη μιλάμε γιατί έχουμε ωφεληθεί. Δεν ζητιανεύουμε ούτε επαιτούμε αλλά απαιτούμε”.
Τόνισε ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. “Δεν μπορεί να παίζουν με αγωνία μας και τις τύχες μας. Άμεση απάντηση θέλουμε. Τα επόμενα βήματά μας θα τα εξετάσουμε σε επόμενη γενική συνέλευση.
Οι οφελούμενοι του προγράμματος ζητούν επ’ αόριστον παράταση του προγράμματος “Στέγασης και Επανένταξης”, σταθερή δουλειά γι αόλους, επίδομα ανεργίας στο ύψος του 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτου, εξασφάλιση έκδοση κάρτας δωρεάν μετακίνησης στα ΜΜΜ, πλήρη σίστιση χωρίς κ.α.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση