Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREEMOBILITY 2016-2017 στον δήμο Βόλου
Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREEMOBILITY 2016-2017 στον δήμο Βόλου

Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREEMOBILITY 2016-2017 στον δήμο Βόλου

Ο Δήμος Βόλου, οι Επιτροπές Οργάνωσης των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREEMOBILITY 2016-, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και οι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, μας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας για την οικολογική και ανεμπόδιστη στην πόλη μας από τους του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου και του 5ου υμνασίου Βόλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη και Ρήγα Φεραίου) στο Βόλο.
Η εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από τον Οργανισμό ECOCITY υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η φετινή εκστρατεία ECOMOBILITY και FREEMOBILITY πραγματοποιείται ως συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βόλου και με τη συ επιστημονικών και κοινωνικών φορέων με προσήλωση στην υποχρέωση σεβασμού της ελευθερίας της ς και της ισότητας. Προσφέρει την ευκαιρία στους εφήβους και στον περίγυρό τους να μάθουν να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και ελευθερίας, να προστατεύουν το περιβάλλον και να εργάζονται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Σε δεύτερο επίπεδο, οι Εκστρατείες ECOMOBILITY και στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων μεγάλων πόλεων, κυρίως, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που προκαλούνται από:
· την αδι στις επισημάνσεις των επιστημόνων
· την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις
· την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης

Εκτός από τον Βόλο, από συνολικά 30 πόλεις συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εκστρατείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017.

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχα στοιχεία είναι η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μέσω του περιορισμού του εμποδισμού στην πρόσβαση. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων.
Κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης των εργασιών των συμμετεχόντων μαθητών, οι νικήτριες ομάδες θα γνωστοποιηθούν στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο 2017 στις Βρυξέλλες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση