Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκμίσθωση έναντι 2000 ευρώ, χώρου για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο
Εκμίσθωση έναντι 2000 ευρώ, χώρου για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο

Εκμίσθωση έναντι 2000 ευρώ, χώρου για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο  την εκμίσθωση έναντι 2000 ευρώ, χώρου για τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο, ικανοποιώντας το αίτημα δύο Πολιτιστικών Συλλόγων.

Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν και άλλοι σύλλογοι να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. ενώ μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο πληροφορίες από «πηγαδάκια» στην Αγχίαλο, ότι ο δήμαρχος κ. Θεοδώρου αλλά και η δημοτική αρχή γενικότερα όταν ρωτήθηκε γιατί αποκλείστηκαν οι άλλοι σύλλογοι, η απάντηση ήταν «για πολιτικούς λόγους». Ο κ. Θεοδώρου διέψευσε ότι υπήρξε τέτοιου είδους επικοινωνία με κανένα, επιμένοντας ότι μόνο δύο σύλλογοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

«Υπάρχει στην Αγχίαλο. Ξαφνικά αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι. Αποκλείετε σύλλογο 600 μελών. Δεν τους καλέσατε να συμμετάσχουν κ. πρόεδρε. Και καλείτε ένα σύλλογο να συμμετάσχει με τον οποίο είστε στα δικαστήρια με ένα σύλλογο που έχει υπεξαιρέσει ένα ποσό, κλέβοντας στολές».

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης της μείζονος μειοψηφίας ρώτησε αν ο δήμος θα έχει από τη κρασιού πέραν του μισθώματος των 2000 ευρώ κα έλαβε αρνητική απάντηση.

Η Νατάσσα σχολίασε ότι μέχρι πέρυσι η κρασιού γινόταν με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων περιοχής. « Πέρυσι στην του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση του χώρου, συμμετείχαν έξι σύλλογοι. Τ μας είπε ο δήμαρχος ότι έκαναν αίτηση μόνο δύο. Θα ήταν σκόπιμο να κληθούν και οι άλλοι αν ενδιαφέρονται. Πράγματι υπάρχει ένα θέμα με το συγκεκριμένο σύλλογο και μια ».

Ο κ.  Μιτζικός επισήμανε ότι τίθεται θέμα ευνοιοκρατίας για τους δύο συλλόγους.  «Φαίνεται σαν να τα κάνατε όλα εν κρυπτώ. Όταν γνωρίζετε ότι πάντα υπήρχαν σύλλογοι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση και κάνει το αίτημα μόνο ένας, είναι ευνοικοκρατία. Λέω να αποσύρετε το θέμα και να δώσετε ένα χρονικό διάστημα τριών ημερών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι σύλλογοι».

"Αλιεύοντας" την είδηση