Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Έκδοση 650 σελίδων με την ιστορία της Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού
Έκδοση 650 σελίδων με την ιστορία της Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού

Έκδοση 650 σελίδων με την ιστορία της Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού

Χρειάστηκν τέσσερ χρόνια σκληρής δουλειάς και έρευνας στην Ελλάδα και στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας (σημερινέ Πομόριε) για την παραγωγή της έκδοσης που κλείνει μέσα της έναν αιώνα συνεταιριστικής αντίληψης και προσπάθειας.
Η έκδοση 650 σελίδων με τίτλο «Από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας, προσφυγιάς και ιστορίες συνεργατικότητας, Πτυχές της συνεταιριστικής ιστορίας στη » φέρει την υπογραφή του δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη, μεταδιδακτορικού ερευνητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» προσπάθησε, με αφορμή τους επετειακούς εορτασμούς των ετών αδιάλειπτης λειτουργίας της οργάνωσης,  να διασώσει τη συλ μνήμη που διαφυλάσσεται έως σήμερα, ενώ, παράλληλα, επιχειρεί σταδιακά να εμπλουτίσει μια «ψηφιακή δεξαμενή» συλς μνήμης, συγκροτώντας ουσιαστικά το Ιστορικό Αρχείο της.
Η έκδοση στηρίχθηκε οικονομικά από την ς και αποτελεί μια παρακαταθήκη για την ιστορία της Νέας Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».
Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Σεπτέμβριο ενώ τα μέλη της οργάνωσης θα λάβουν τιμητικά τον τόμο σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει το Δ.Σ.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση