Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΒΟΛΟΣ / Έκδοση 650 σελίδων με την ιστορία της Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού
Έκδοση 650 σελίδων με την ιστορία της Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού

Έκδοση 650 σελίδων με την ιστορία της Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς και έρευνας στην και στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας (σημερινέ Πομόριε) για την παραγωγή της έκδοσης που κλείνει μέσα της έναν αιώνα συνεταιριστικής αντίληψης και προσπάθειας.
Η έκδοση 650 σελίδων με τίτλο «Από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας, Μνήμες προσφυγιάς και ιστορίες συνεργατικότητας, Πτυχές της συνεταιριστικής ιστορίας στη Θεσσαλία» φέρει την υπογραφή του δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη, μεταδιδακτορικού ερευνητή του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» προσπάθησε, με αφορμή τους επετειακούς εορτασμούς των 100 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας της οργάνωσης,  να διασώσει τη συλλογική μνήμη που διαφυλάσσεται έως σήμερα, ενώ, παράλληλα, επιχειρεί σταδιακά να εμπλουτίσει μια «ψηφιακή δεξαμενή» συλλογικής μνήμης, συγκροτώντας ουσιαστικά το Ιστορικό Αρχείο της.
Η έκδοση στηρίχθηκε οικονομικά από την και αποτελεί μια παρακαταθήκη για την της Νέας Αγχιάλου και του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».
Η επίσημη θα πραγματοποιηθεί στον Σεπτέμβριο ενώ τα μέλη της οργάνωσης θα λάβουν τιμητικά τον τόμο σε ειδική που προγραμματίζει το Δ.Σ.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση