Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα τελεστούν στον Καθεδρικό Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας και στον περίβολο αυτού, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται κάθε Σεπτέμβριο, όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και συμμετέχουν η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “ΙΩΝΕΣ”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι”, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ΄΄Μνήμες Προσφύγων΄΄, ο Σύλλογος Καππαδοκών Μαγνησίας, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου και ο Σύλλογος Προσφύγων Αλμυρού .

Επίσης το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, θα τιμηθούν με επισημότητα ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης και οι συν αυτώ αναιρεθέντες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι Νεομάρτυρες που γνώρισαν ατιμωτικό και βίαιο θάνατο, που το τους πότισε τη μικρασιατική γη και αναμίχθηκε με το χιλιάδων μαρτύρων του χριστιανισμού.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις οργανώνει η Ενορία Ευαγγελιστρίας με τη συνεργασία της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ΄ ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ΄΄ και του Μικρασιατικού Συλλόγου ΄΄Μνήμες Προσφύγων΄΄.

Το Σάββατο στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και θα ακολουθήσει σχετική ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικον Γεωργακόπουλο .

Την Κυριακή θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και στη συνέχεια υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών γονέων και αδερφών.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση των ιερών εικόνων των Αγίων Ιερομαρτύρων.

Στις 11.00 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου ΄΄Μνήμες Προσφύγων΄΄,Γ. Φατσή.

Στη συνέχεια θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, στον περίβολο του Ι.Ν.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση σε αίθουσα του Ι.Ναού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Εσπερινός με Παράκληση στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, ποίημα του υμνογράφου Σιμωνοπετρίτου Πορφυρίου μοναχού.

Σημειώνεται ότι στην πλατεία Ευαγγελιστρίας έχουν αποτυπωθεί εικαστικά τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής (μαρμάρινη προτομή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στο ανατολικό μέρος της πλατείας, εγχάρακτο ορειχάλκινο μνημείο μαρτύρων κληρικών και λαϊκών στη βάση του καμπαναριού του ιερού ναού και εγχάρακτες ορειχάλκινες παραστάσεις στο βάθρο του μαρμάρινου αγάλματος της ελευθερίας).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στα 256 τα θετικά κρούσματα στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SL68zDy9le -

  • Παραίτηση ζητά ο διευθυντής της Χειρουργικής του "Αχιλλοπουλείου" #διευθυντήςΧειρουργικής - https://t.co/fbXln7Rg8F -

  • Η θεατρική παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» στο Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας στο Βόλο - https://t.co/7jZ3AGJNKR… -

"Αλιεύοντας" την είδηση