Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδηλώσεις Μνήμης της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας
Εκδηλώσεις Μνήμης της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας

Εκδηλώσεις Μνήμης της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας

Διήμερες μνήμης πραγματοποιεί η Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας στο Βόλο το Σαββατοκύριακο, με στον εθνομάρτυρα Κυπριανό, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, που απαγχονίστηκε το 1821, από τους Τούρκους.

Προσκεκλημένος της Ένωσης Κυπρίων, είναι ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος, που βρέθηκε σήμερα στο της Μητρόπολης Δημητριάδος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας Αδάμο Μουζούρη.

Η θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, ενώ το πρωί της Κυριακής θα ακολουθήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου επιμνημόσυνη δέηση.

Ο επίσκοπος της κατεχόμενης Καρπασίας, είπε ότι ο εθνομάρτυρας Κυπριανός ήταν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και θυσιάστηκε για να διατηρηθεί ο Χριστιανισμός στη μαρτυρική Μεγαλόνησο και πρόσθεσε πως χαρακτηριστικό του Κυπριανού ήταν το αγωνιστικό φρόνημα και ο τρόπος ζωής του, που βιώνουμε και στις μέρες μας.

«Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι η απογοήτευση, ενώ πρέπει να γίνει διάκριση στο τι είναι δίκαιο και τι είναι συμφέρον. Μέσα από τη διάλεξη, θα δούμε τι είναι η που κληρονομήσαμε και βιώνουμε και η αξία του να σταθούμε στα πόδια μας για να μην καταρρεύσουμε», ανέφερε ο επίσκοπος της χερσονήσου Καρπασίας, ή χερσονήσου των αγίων, όπως την αποκαλούν οι Κύπριοι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση