Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδηλώσεις μνήμης για την 72η Επέτειο Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής
Εκδηλώσεις μνήμης για την 72η Επέτειο Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής

Εκδηλώσεις μνήμης για την 72η Επέτειο Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής

 

 

Εκδηλώσεις μνήμης κι τιμής γι την 72η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα ς των Γερμανών διοργανώνει ο Βόλου με τη συμμετοχή αντιστασιακών οργανώσεων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση και στις 11.00 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ).

Θα ακολουθήσει στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα, στις φυλακές Αλεξ, στην Πλατεία ς και στην Κίτρινη Αποθήκη, ενώ το απόγευμα στις 5.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο 6ο χλμ της οδού Βόλου – Λάρισας, σημεία όλα αναφοράς και μνήμης της νεότερης ς του Βόλου.

Στις 7.00 το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου θα παιανίσει των Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της σημαίας στις 5.30 το απόγευμα στο Ηρώον στην παραλία του Βόλου.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό που καλείται και φέτος να υποστηρίξει με την παρουσία του τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση