Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκδήλωση υποδοχής επιβατών κρουαζιερόπλοιου από το Δήμο Βόλου
Εκδήλωση υποδοχής επιβατών κρουαζιερόπλοιου από το Δήμο Βόλου

Εκδήλωση υποδοχής επιβατών κρουαζιερόπλοιου από το Δήμο Βόλου

Στο πλαίσιο των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και κατά τη χειμερινή περίοδο, ο διοργανώνει λιτές τελετής υποδοχής των επιβατών με στόχο ένα θερμό καλωσόρισμα αλλά και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής γαστρονομίας.

Η πρώτη από μία σειρά επισκέψεων για τις οποίες θα διοργανωθεί ανάλογη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 13.00μ.μ. στην παραλία του Βόλου – περιοχή Ηρώου – στη σκιά του πλοίου της Αργούς που έχει ήδη τοποθετηθεί στο σημείο για να αναδειχθεί φωτισμένη κατά την εορταστική περίοδο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την video της Αργούς, θα ακολουθήσει των εργαλείων και του τρόπου με τον οποίο κατασκευάστηκε το καράβι από το Δήμο από εκπροσώπους του Συλλόγου των Αργοναυτών και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι θα απολαύσουν παραδοσιακή πηλιορείτικη μουσική (κλαρίνο και λαούτο) από τους Μούτο Κωνσταντίνο (λαούτο – φωνή) και Νικόλαο Κερασιώτη (κλαρίνο). Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση  παραδοσιακών πηλιορείτικων χορών από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς «Το Ορμίνιο» (χοροδιδάσκαλος κ. Κ. Μούτος) και την προσφορά τοπικών εδεσμάτων και ποτών.

Το σχήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Το Ορμίνιο» που θα παρουσιάσει τους πηλιορείτικους χορούς αποτελούν οι: Γιαλαμά Ελένη, Δέσποινα Νοχού, Τριανταφυλλιά Ευαγγελινάκη Ζήση, Ευανθία Καλαμπόκα, Ευτυχία Κρυονερίτη, Καλλιόπη Κωνσταντίνου, Κατερίνα Βλάχου, Ευανθία Φυγετάκη, Τριανταφυλλιά Καραζαφείρη, Αναστασία Αναστασίου, Αθανάσιος Δρόσος, Μιχάλης Φυγετάκης, Κωνσταντίνος Τράτσας, Ευάγγελος Σουφλάρης, Κωνσταντίνος Κοντορίζος, Νικόλαος Θειακός, Τριαντάφυλλος Κιόρογλου.

Οι εκδηλώσεις υποδοχής επισκεπτών κρουαζιερόπλοιων που θα ακολουθήσουν έως το τέλος του έτους και στις αρχές του επόμενου, θα είναι ανάλογες των συνθηκών της εορταστικής περιόδου και το σύνολο των εκδηλώσεων απευθύνεται όχι μόνο στους επισκέπτες της πόλης, αλλά και στους δημότες του Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση