Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδήλωση του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου & Παλαιών
Εκδήλωση του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου & Παλαιών

Εκδήλωση του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου & Παλαιών

Την Πέμπτη  28/07/2022 πργμτοποιήθηκε η του συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου & Παλαιών  για να αναδείξει  ακόμα μία φορά το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη γειτονιά  εξαιτίας της λειτουργίας διάφορων νυχτερινών μαγαζιών που συνεχώς παραβιάζουν τους κανονισμούς και τα όρια ηχορύπανσης.

Στην συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι και πάρα πολλοί επαγγελματίες της περιοχής,  δείχνοντας την αγωνία που υπάρχει για την ουσιαστική επίλυση του θέματος. Το πρόβλημα όμως αγγίζει πολύ μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων και επαγγελματιών.

Ο Σύλλογος  ευχαριστεί τον πρόεδρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής Μανωλίδη Κωνσταντίνο που αποδέχτηκε την πρόσκληση και για την εξαιρετική του τοποθέτηση. Σε επόμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο θέμα της τοποθέτησής του που είχε να κάνει με την “Η ιστορική διάσταση της κεντρικής πλατείας των Παλαιών και η σημασία της στη λειτουργία του Πανεπιστημίου”   καθώς ο Σύλλογος θεωρεί ότι είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο την περιοχή αλλά όλους τους πολίτες της πόλης .

Επίσης στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν οι , Ζ. Μακρή, Κ. Μαραβέγιας,  ενώ παρευρεθήκανε ο κ. Μεϊκόπουλος , η κα. Παπανάτσιου και η κα. Χρυσοβελώνη και ο κ. Αναστασίου.

Η άποψη όλων των παραπάνω ήταν ξεκάθαρη πως το αίτημα του Συλλόγου και των κατοίκων είναι απολύτως δίκαιο κι οφείλει άμεσα να επιλυθεί. Ο Σύλλογος αναμένει  να παρθούν πρωτοβουλίες και από τη δική τους πλευρά.

 Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις   οι οποίες   πήραν θέση υπέρ της άποψης του Συλλόγου και δεσμεύτηκαν να πιέσουν ώστε το θέμα να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση ώστε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Επιπλέον το λόγο πήρε κι ο περιφερειακός σύμβουλος Στ. Ντούρος .

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος. Συνεπώς η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση στο θέμα και οι αναρωτιούνται γιατί;

 Επίσης πολύ αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία τόσο του Εμπορικού Συλλόγου όσο και του Συλλόγου Εστίασης που είχαν κληθεί καθώς πολλά μέλη τους αντιμετωπίζουν προτα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Από τη πλευρά του συλλόγου , μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα, για την επαναφορά της ηρεμίας στη γειτονιά και την ανάπτυξή της σε μια πραγματική θετική κατεύθυνση, δεν θα σταματήσει.

Θα συνεχίσει με τις παρακάτω δράσεις:

  • Επίσκεψη στην εισαγγελική αρχή της πόλης
  • Νέα επίσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας
  • Επίσκεψη την
  • επίσκεψη στη δημοτική αστυνομία
  • θα ζητήσουν  να πραγματοποιηθεί ραντεβού με τη δημοτική αρχή
  • θα ζητήσουν το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αυτό να πάρει θέση τήρησης των κανονισμών από όλους
  • θα επισκεφθούν τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά όπως μας ζητήθηκε
  • τέλος θα  διοργανώσουν  μια σειρά από εκδηλώσεις (προβολές, συναυλία, χορευτικά δρώμενα κι άλλες δράσεις) ώστε η πλατεία να αποκτήσει πραγματική και ουσιαστική ζωή και πάλι
  • κυρίως όμως θα συνεχίσουν τις συναντήσεις  ως Σύλλογος γιατί θεωρούν  ότι αυτό είναι που έφερε αποτελέσματα και επιτέλους ένα σημαντικό ζήτημα  έγινε γνωστό σε όλη την πόλη. Κάθε γειτονιά αν είχε ένα ζωντανό σύλλογο σίγουρα η καθημερινότητα όλων   θα ήταν πολύ καλύτερη.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση