Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών από την Επιτροπή Πολιτών Bόλου
Εκδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών  από την Επιτροπή Πολιτών Bόλου

Εκδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών από την Επιτροπή Πολιτών Bόλου

Ημερίδα – διάλεξη με θέμα “Επιχειρήματα σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα από τις τσιμεντοβιομηχανίες” , διοργανώνει  η Επιτροπή Πολιτών Βόλου .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο ς (Αίθουσα Σαράτση).
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Paul Connett, ομότιμος της Περιβαλλοντικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο St. Lawrence στο Canton, N.Y.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου “The Zero Waste  Solution” (2013), καθώς και πολλών εργασιών σχετικών με τις διοξίνες και τη διαχείριση απορριμμάτων.
Ο σκοπός της ς είναι διττός:
-Πρώτον η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την υγεία τους και το δικαίωμά τους στην πληροφόρηση και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων (σύμβασης Άαρχους, Ν.3422/12-12-2005, ΦΕΚ Α΄303.2005)
-Δεύτερον η δυνατότητα των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής μας να αξιοποιήσουν την παρουσία του,  την πολύχρονη εμπειρία του και εξειδίκευσή του στα θέματα περιβαλλοντικών κινδύνων και ορθής διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και να έχει όφελος, περιβαλλοντικό και οικονομικό,  η τοπική κοινωνία και κατ' επέκταση οι .
Ο Paul Connett
Ο Paul Connett είναι ομότιμος της Περιβαλλοντικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο St. Lawrence, Nέας Yόρκης. Τα τελευταία 30 χρόνια βοηθά (χωρίς αμοιβή) κοινότητες σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η καύση απορριμμάτων από τσιμεντοβιομηχανίες. Εκτός από την εξήγηση των κινδύνων αυτών των πρακτικών, παρέχει τεχνογνωσία για τις εναλλακτικές λύσεις. Η έρευνα για τη διαχείριση των αποβλήτων τον οδήγησε σε 49 πολιτείες στις ΗΠΑ, σε 7 επαρχίες στον Καναδά και σε 60 άλλες χώρες.
Διετέλεσε συν-συντάκτης του ενημερωτικού δελτίου “Απορρίμματα όχι” από το 1988 έως το 2000. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τη διοξίνη και πολλά άλλα άρθρα σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει δώσει περίπου 2500 δημόσιες παρουσιάσεις. Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή του για τα είναι το βιβλίο «Η λύση μηδενικών αποβλήτων» (2013), 50 βιντεοταινίες για τη διαχείριση αποβλήτων και 10 σειρές για τους κινδύνους της διοξίνης.Τα άλλα ερευνητικά ενδιαφέροντα  έχουν επικεντρωθεί στον μηχανισμό δράσης των τοξικών ουσιών στο σώμα. Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνουν τα PCDD (διοξίνες), τα PCDF (φουράνια), τα PCB, το χρώμιοVI, το μόλυβδο και το φθόριο.
O Paul Connett  είναι ένας από τους ιδρυτές της θεωρίας μηδενικών αποβλήτων Zero Waste. Ταξιδεύει τον κόσμο όλο το χρόνο, διδάσκοντας τις τοπικές κοινότητες για τα 10 βήματα για να μειώσουν τα απορρίμματα τους στο μηδέν.
Τα 10 βήματα:
1) Διαχωρισμός στην πηγή
2) Συλλογή από πόρτα σε πόρτα
3) Κομποστοποίηση
4) Ανακύκλωση
5) Κέντρο επαναχρησιμοποίησης, επισκευής και κοινότητας
6) Πρωτοβουλίες ς των αποβλήτων
7) Οικονομικά κίνητρα
8) Κέντρο υπολειμμάτων διαχωρισμού και έρευνας
9) Βιομηχανική ευθύνη
10) Προσωρινός χώρος υγειονομικής ς
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση