Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εκδήλωση για την «Οδική Ασφάλεια» από 1η ΤΑΞΑΣ -ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς
Εκδήλωση για την «Οδική Ασφάλεια» από 1η ΤΑΞΑΣ -ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς

Εκδήλωση για την «Οδική Ασφάλεια» από 1η ΤΑΞΑΣ -ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς

Εκδήλωση για την «Οδική Ασφάλεια» πραγματοποιείται σήμερα  από το πρωί έως το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού  (ΤΑΞΑΣ) , σε συνεργασία με  το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»,  προσεγγίζοντας το θέμα της οδικής ασφάλειας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε βιωματικό επίπεδο”.

Στο χώρο υπήρχε προσομοιωτής σύγκρουσης και οι μαθητές ένιωσαν το τράνταγμα που προκαλείται μετά από πρόσκρουση σε τοίχο, για ν’ αντιληφθούν τη σημαντικότητα της ζώνης, ενώ μπορούσαν να κάνουν μια δεύτερη άσκηση για προσομοίωση ανατροπής μέσα από το αυτοκίνητο, που ήταν τοποθετημένο σε ράμπα και αναποδογύριζε με χαμηλή ταχύτητα, αλλά και προσομοίωση μέθης και πως μπορεί να λειτουργήσει κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Δημήτρης Πετρούνιας, ψυχολόγος του ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς, είπε για την εκδήλωση:  «Στη διημερίδα της 1η ΤΑΞΑΣ κάνουμε μια ενέργεια γενικότερα για τους πολίτες αλλά και για τους για τη σημασία που έχει η ζώνη ασφαλείας στην οδήγηση και ήδη ενημερώθηκαν μαθητές».

Ο κ. Πετρούνιας τόνισε ότι το κλιμάκιο το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς  ήρθε στο Βόλο μετά από πρόσκληση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, με την οποία υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και όλοι μαζί προσπαθούν για το κοινό καλό, ο καθένας από την πλευρά του.

Ο διοικητής  της 1ης ΤΑΞΑΣ ταξίαρχος Γιώργος Ματζουράνης ανέφερε: «Για δεύτερη χρονιά φέτος υλοποιούμε αυτή την εκδήλωση και έχουμε στόχο να γίνει θεσμός.

Η χθεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στην πτήσεων και σήμερα συνεχίζουμε με την οδικά παρουσία και μαθητών σχολείων.

Θέλουμε κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε και φέτος έχουμε και βιωματικές δράσεις με προσομοιωτές που έρχονται για πρώτη φορά στο Βόλο και μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους πολίτες τη σπουδαιότητα που έχει η στους δρόμους και που είναι ζητούμενο.

Δεν την έχουμε πετύχει, τη ζητάμε, απαιτείται να έχουμε κουλτούρα όχι μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι πολίτες, για να αποφεύγουμε τα τραγικά δυστυχήματα που έχουμε κάθε χρόνο και κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Ένα λιθαράκι στο χτίσιμο αυτής της κουλτούρας και της παιδείας του πληθυσμού ελπίζουμε να βάλει και η Ταξιαρχία μας με τη διημερίδα και τις δράσεις που γίνονται.»

Χθες έγινε στον ίδιο χώρο ημερίδα με θέμα: « Πτήσεων» και το διήμερο ολοκληρώνεται με τη σημερινή εκδήλωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση