Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ / Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας
Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Στο θεατράκι του πάρκου του  Αναύρου με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βόλου

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, με σκοπό να τονίζεται ο σημαντικός ρόλος της θάλασσας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική των λαών.

Η πόλη του Βόλου άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο, οφείλει σημαντικό κομμάτι της ιστορικής εξέλιξης και της ανάπτυξής της στη γεωγραφική της θέση που την τοποθετεί σε ένα φυσικό λιμάνι του Παγασητικού Κόλπου, με αποτέλεσμα όχι μόνο ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αλλά και μία ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική από το λιμάνι, που συνέδεσε την πόλη με κάθε σημείο του πλανήτη, προσφέροντας στα δεδομένα  του Βόλου ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 7.30 το βράδυ, δίπλα ακριβώς από τη – στο ατμοσφαιρικό θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με θέμα τα τραγούδια της θάλασσας.

Το κοινό θα υποδεχθεί η πρόεδρος και τα  μέλη του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Βόλου και το καλλιτεχνικό περιλαμβάνει μελωδίες και τραγούδια που θα αποδοθούν από τη φωνή της Έρρικας Πατρικίου με συνοδεία στο πιάνο από τον Ηλία Χατζόγλου.

Μάνος Χατζιδάκις, , , είναι μερικοί από τους συνθέτες που έχουν γράψει πανέμορφα τραγούδια για την υπέροχη πάνω σε στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών. ‘’Μια μικρή’’, ‘’Πές μου θάλασσα’’, ‘’Θάλασσα Πλατιά’’, ‘’ Μεσοπέλαγα αρμενίζω’’ είναι μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν το Σάββατο 20 Μαϊου στις 19.30 το απόγευμα στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου.

Η Έρρικα Πατρικίου είναι ερμηνεύτρια – μουσικός, διπλώματούχος Μονωδίας και πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Είναι γνωστή για τα αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες ποιητές και στιχουργούς, που παρουσίασε σε σημαντικούς χώρους σε όλη την και την Κύπρο.

Ποίηση για τη θάλασσα θα απαγγείλει η ποιήτρια Ουρανία Γάτου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν χορευτές της Σχολής Χορού «Dance Studio» της Nikki Critchlow.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να «βοηθήσουν» άθελά τους στην εξάπλωση της πανδημίας… - https://t.co/Wca698eNoj -

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

"Αλιεύοντας" την είδηση