Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και ων του Ολοκαυτώματος συνδιοργανώνουν την προσεχή Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια ς – Περιφερειακή Ενότητα ς και Σποράδων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, με την συμμετοχή της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει στεφάνων. Στις 6 το απόγευμα, η εκδήλωση θα συνεχιστεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη – Ανθ. αζή), όπου θα γίνουν , από τον περιφερειάρχη ς Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα  Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο της Ισταηλίτικης Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ  Σολομών και την μεσόφωνο κα Χατζησταματίου καθώς και ομιλίες από τον Επίσκοπο Σλαβονίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την ιστορικό,  Μαρία .

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Ήρωες, Μάρτυρες, Προδότες και Κατακτητές στη δίνη της Κατοχής» από το μουσικό σχήμα «Ποιος τη Ζωή μου Κυνηγά», κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ιστορικού τέχνης και ερευνητή του Ολοκαυτώματος,   ιώργου Πηλιχού.

Το τέλος της εκδήλωσης θα κηρύξει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος,   Ιγνάτιος.

Να σημειωθεί πως στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο “SYLVIA” του καλλιτέχνη Victor Koen. Επίσης, θα εκτίθεται η στολή ομήρου του στρατοπέδου Νταχάου που φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος, Δαμασκηνός.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση