Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδήλωση για τη μαρίνα του Βόλου στο Valis Resort Hotel
Εκδήλωση για τη μαρίνα του Βόλου στο Valis Resort Hotel

Εκδήλωση για τη μαρίνα του Βόλου στο Valis Resort Hotel

Αύριο Τετάρτη  28 Ιουνίου 2017  στις 19:30 ,  στην αίθουσα VALIS GRAND BALLROOM του Valis Resort Hotel  πραγματοποιείται  εκδήλωση   για τη , τη σύσταση της Volos Marina Κοιν.Σ.Επ. και το στρογγυλό τραπέζι συζήτησης για την υλοποίηση της μαρίνας του Βόλου.
Συντονιστής στο τραπέζι θα είναι ο τ. πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.)   Κώστας Μουτζούρης, τ. διευθυντής Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του και τ. , ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τοπικούς , φίλοι του και βολιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και υποστηρίξεις.
Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2014, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την οδηγία για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό (EC, 2014). Σύμφωνα με την οδηγία, τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια και στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών, θα έπρεπε μέχρι το 2017 να έχουν εφαρμοστεί, για να διευκολύνουν τη συνύπαρξη και την αποφυγή των συγκρούσεων μεταξύ των ανταγωνιστικών θαλάσσιων και παράκτιων δραστηριοτήτων. Έπρεπε δηλαδή μέχρι σήμερα και πρώτα σε επίπεδο Δήμου, να αποφασιστεί τι γίνεται και πού στη και έπρεπε να έχουν οριοθετηθεί οι δραστηριότητες, όπως μαρίνες κ.λπ.

Αν για το χώρο που προτείνεται για τη Μαρίνα, τίποτε φέτος δεν προταθεί, το πιθανότερο είναι ότι κλείνει οριστικά το θέμα κατασκευής μαρίνας στο Βόλο.Η Ο.Λ.Β. Α.Ε. ως ο αποκλειστικός φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα Βόλου, ανακοίνωσε  στις 22.6.2017, τη πρόθεση να διεξάγει διαβούλευση για τη , που δεν εμπεριέχεται στο πενταετές πλάνο ανάπτυξής του, αλλά ούτε και στο Master Plan του Λιμένα Βόλου .

Ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης, της συζήτησης δηλαδή γύρω από προτεινόμενες , έχει καθαρά ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα. Στη δημόσια διαβούλευση  για το θέμα της μαρίνας, είναι δύσκολο να υπάρξουν συγκεκριμένοι γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν εφαρμόσιμες εναλλακτικές ως προς τη θέση που προτείνεται, ούτε βέβαια ο ΟΛΒ θα θέσει ερωτήματα που θέτουν σε αμφισβήτηση το σημερινό του πρόγραμμα.

Μάλιστα οι διοργανωτές έχουν αναρτήσει ψήφισμα  στην ιστοσελίδα www.volos‐marina.eu (πρόταση 2017) σχετικά την επιθυμία  για την χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας του Βόλου, με τα αντίστοιχα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.  

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση