Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εκδήλωση για τη μαρίνα του Βόλου στο Valis Resort Hotel
Εκδήλωση για τη μαρίνα του Βόλου στο Valis Resort Hotel

Εκδήλωση για τη μαρίνα του Βόλου στο Valis Resort Hotel

Αύριο Τετάρτη  28 Ιουνίου 2017  στις 19:30 ,  στην αίθουσα GRAND BALLROOM του Resort Hotel  πραγματοποιείται  εκδήλωση   για τη μαρίνα του Βόλου, τη σύσταση της Volos Marina Κοιν.Σ.Επ. και το στρογγυλό τραπέζι συζήτησης για την υλοποίηση της μαρίνας του Βόλου.
Συντονιστής στο τραπέζι θα είναι ο τ. πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ..Λ.)   Κώστας Μουτζούρης, τ. διευθυντής Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του ΕΜΠ και τ. ΕΜΠ, ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τοπικούς φορείς, φίλοι του Yachting και βολιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και υποστηρίξεις.
Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2014, το ενέκρινε την οδηγία για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό (EC, 2014). Σύμφωνα με την οδηγία, τα θαλάσσια χωροταξικά σχέδια και στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών, θα έπρεπε μέχρι το 2017 να έχουν εφαρμοστεί, για να διευκολύνουν τη συνύπαρξη και την αποφυγή των συγκρούσεων μεταξύ των ανταγωνιστικών θαλάσσιων και παράκτιων δραστηριοτήτων. Έπρεπε δηλαδή μέχρι σήμερα και πρώτα σε επίπεδο Δήμου, να αποφασιστεί τι γίνεται και πού στη θάλασσα και έπρεπε να έχουν οριοθετηθεί οι δραστηριότητες, όπως μαρίνες κ.λπ.

Αν για το χώρο που προτείνεται για τη Μαρίνα, τίποτε φέτος δεν προταθεί, το πιθανότερο είναι ότι κλείνει οριστικά το θέμα κατασκευής μαρίνας στο Βόλο.Η Ο.Λ.Β. Α.Ε. ως ο αποκλειστικός διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα Βόλου, ανακοίνωσε  στις 22.6.2017, τη πρόθεση να διεξάγει διαβούλευση για τη μαρίνα του Βόλου, που δεν εμπεριέχεται στο πενταετές πλάνο ανάπτυξής του, αλλά ούτε και στο Master Plan του Λιμένα Βόλου .

Ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης, της συζήτησης δηλαδή γύρω από προτεινόμενες ρυθμίσεις, έχει καθαρά ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα. Στη δημόσια διαβούλευση  για το θέμα της μαρίνας, είναι δύσκολο να υπάρξουν συγκεκριμένοι κανόνες γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν εφαρμόσιμες εναλλακτικές ως προς τη θέση που προτείνεται, ούτε βέβαια ο ΟΛΒ θα θέσει ερωτήματα που θέτουν σε αμφισβήτηση το σημερινό του πρόγραμμα.

Μάλιστα οι διοργανωτές έχουν αναρτήσει ψήφισμα  στην ιστοσελίδα www.volos‐marina.eu (πρόταση 2017) σχετικά την επιθυμία  για την χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας του Βόλου, με τα αντίστοιχα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.  

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

  • Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών β’ περιόδου 2021 Μαγνησίας #ΕξετάσειςΡαδιοερασιτεχνών - https://t.co/dDmanlZ9fL -

"Αλιεύοντας" την είδηση