Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα αστρονομίας στην παραλία του Βόλου
Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα αστρονομίας  στην παραλία του Βόλου

Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα αστρονομίας στην παραλία του Βόλου

 Κάθε Απρίλιο τ τελευτία χρόνια, μερικές ημέρες πριν από τη έα Σελήνη, γιορτάζεται η « Αστρονομίας», που θεσπίστηκε, το 1973, στις ΗΠΑ από Συλλόγους ς Αστρονομίας. Όμως, γρήγορα, απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Είναι μια ημέρα αλληλεπίδρασης των Συλλόγων ς Αστρονομίας, με το κοινό. Την ημέρα αυτή, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, οι έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξοικειωθούν με την ερασιτεχνική .

Η και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, δεν έπρεπε να υστερήσει στις εκδηλώσεις αυτές και γι' αυτό αποφασίστηκε να οργανωθεί αστρονομική παρατήρηση την Κυριακή, 30 Απριλίου, με παρατήρηση των κηλίδων του Ηλίου, από τις 19:00 μέχρι τις 20:30 και μετά, όταν νυχτώσει καλά, παρατήρηση του πλανήτη Δια, με τους 4 μεγάλους δορυφόρους του, του ωραίου νεφελώματος του Ωρίωνα κ.ά. ουρανίων αντικειμένων.

Η παρατήρηση θα γίνει με τρία – τέσσερα τηλεκόπια των μελών της Εταιρείας στην κεντρική παραλία του Βόλου, στο χώρο κοντά στην είσοδο του λιμεναρχείου, εκεί που ελλιμενιζόταν η «Αργώ» και είναι ένα κιόσκι. Παράλληλα, ένα μέλος της Εταιρείας θα κάνει «ξενάγηση» των προσερχομένων δείχνοντας με λέιζερ στον έναστρο ουρανό τους αστέρες και τους αστερισμούς, που θα φαίνονται εκείνες τις ώρες, με την και τη μυθολογία τους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση