Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα αστρονομίας στην παραλία του Βόλου
Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα αστρονομίας  στην παραλία του Βόλου

Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα αστρονομίας στην παραλία του Βόλου

 Κάθε Απρίλιο τα τελευταία χρόνια, μερικές ημέρες πριν από τη Νέα Σελήνη, γιορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Αστρονομίας», που θεσπίστηκε, το 1973, στις από Συλλόγους Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Όμως, γρήγορα, απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Είναι μια ημέρα αλληλεπίδρασης των Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, με το κοινό. Την ημέρα αυτή, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, οι έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξοικειωθούν με την αστρονομία.

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, δεν έπρεπε να υστερήσει στις εκδηλώσεις αυτές και γι’ αυτό αποφασίστηκε να οργανωθεί αστρονομική παρατήρηση την Κυριακή, 30 Απριλίου, με παρατήρηση των κηλίδων του Ηλίου, από τις 19:00 μέχρι τις 20:30 και μετά, όταν νυχτώσει καλά, παρατήρηση του πλανήτη Δια, με τους 4 μεγάλους δορυφόρους του, του ωραίου νεφελώματος του Ωρίωνα κ.ά. ουρανίων αντικειμένων.

Η παρατήρηση θα γίνει με τρία – τέσσερα τηλεκόπια των μελών της Εταιρείας στην κεντρική του Βόλου, στο χώρο κοντά στην είσοδο του λιμεναρχείου, εκεί που ελλιμενιζόταν η «Αργώ» και είναι ένα κιόσκι. Παράλληλα, ένα μέλος της Εταιρείας θα κάνει «ξενάγηση» των προσερχομένων δείχνοντας με λέιζερ στον έναστρο ουρανό τους αστέρες και τους αστερισμούς, που θα φαίνονται εκείνες τις ώρες, με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση