Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εκδηλώσεις για τον Μάη στην Άλλη Μεριά
Εκδηλώσεις για τον Μάη στην Άλλη Μεριά

Εκδηλώσεις για τον Μάη στην Άλλη Μεριά

Δύο επίκαιρες εκδηλώσεις οργανώνει για τον Μάη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας στην Άλλη Μεριά Πηλίου, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, το Δημοτικό Σχολείο και τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, προκαλώντας το ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους.

Η πρώτη, με τίτλο: «Μας ήρθε ο Μάης με τα λουλούδια», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Μαΐου, σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς –Άλλης Μεριάς, ειδικότερα τους μαθητές της Γ΄ Τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Δήμητρας Σαλταγιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου θα δεχθούν τους μικρούς μαθητές στο Παλιό Σχολείο της Άλλης Μεριάς (όπου βρίσκεται και η έδρα του Συλλόγου).
Θα συζητήσουν μαζί τους για τα φυτά και τα λουλούδια, για τις διαφορές της βλάστησης –ανάλογα με το κλίμα- ανάμεσα στο Θεσσαλικό κάμπο και το Πήλιο, και για την σημασία του ήλιου στην ανάπτυξη των φυτών.
Στη συνέχεια, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε εργαστήριο κατασκευής φυτολογίου.
Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν βιωματικά την επαφή με την καλλιέργεια, φυτεύοντας λουλούδια στην αυλή του Παλιού Σχολείου, με τη βοήθεια και των άλλων μελών.

Η δεύτερη, με τίτλο: «Βόλτα στην ιστορία της Άλλης Μεριάς», θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πρόκειται για μια περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του πηλιορείτικου χωριού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 9.00 π. μ. (προαιρετικά) εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου.
Στις 10. 15΄ π. μ. ξενάγηση στο ναό (χρονολογείται από τον 18ο αι. μ. Χ.) – Επίσκεψη και ξενάγηση στον φούρνο του Βελέντζα με τις εννέα τοιχογραφίες του Θεόφιλου (είναι κλειστός για το κοινό και θα ανοίξει ειδικά για τη συγκεκριμένη ξενάγηση) – Ξενάγηση στον ξενώνα του Στούρνα (αρχοντικό του 18ου αι. μ. Χ.).

Το ευχάριστο πρωινό θα τελειώσει με καφέ που θα προσφέρει ο Σύλλογος στην αυλή του Παλιού Σχολείου της Άλλης Μεριάς.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2421048988 και 6945173417.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση