Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Kατά πλειοψηφία η κατασκευή πάρκινγκ στην Φιλελλήνων
Kατά πλειοψηφία  η κατασκευή πάρκινγκ στην Φιλελλήνων

Kατά πλειοψηφία η κατασκευή πάρκινγκ στην Φιλελλήνων

Αρνητικά στον τρόπο εκτέλεσης του έργου κατασκευής του πάρκινγκ στην Φιλελλήνων, ψήφισαν οι αντιπολιτεύσεις στο Συμβούλιο Βόλου, δηλώνοντας πως από τον σχεδιασμό απουσιάζει η μελέτη βιωσιμότητας, ενώ δεν υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί προκειμένου να αποσβεστεί το ποσό που θα δαπανηθεί. Το θέμα εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, με τη δημοτική Αρχή να εκτιμά πως το έργο θα παραδοθεί προς χρήση τον Μάρτιο του 2019.

Ένα έργο προϋπολογισμού 10,4 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να κατασκευάσει στο εγκαταλειμμένο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, η Δημοτική Αρχή. Το πάρκινγκ θα έχει 252 θέσεις στάθμευσης σε συνολικό εμβαδό 1.295 τ.μ. και θα κατασκευαστεί από πόρους του Δήμου. Μάλιστα, όπως εκτίμησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, κάθε θέση στάθμευσης, αναμένεται να κοστίσει 40.000 ευρώ (20.000 εάν το έργο γίνει με 50% έκπτωση).

Από την πλευρά τους, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέμειναν τόσο στην απουσία μελέτης βιωσιμότητας, όσο και στο εάν πραγματικά είναι αναγκαίο ένα τόσο μεγάλο έργο για την πόλη, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η Νατάσα Οικονόμου πρότεινε με τα ίδια χρήματα να κατασκευαστεί το Μουσείο της Αργούς, ενώ ο Μιχάλης σημείωσε πως ο Δήμος δε μπορεί να γίνει ιδιώτης και να αναλάβει το κατασκευαστικό ρίσκο ενός τέτοιου έργου.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Νάνος σημείωσε πως είναι αναγκαίο να γίνει το έργο, προσθέτοντας πως όταν ολοκληρωθεί το πάρκινγκ θα πρέπει να λειτουργήσει με συμβολικό αντίτιμο.

Στις τοποθετήσεις συμβούλων ότι πρέπει να ξαναδεί η δημοτική Αρχή τη μελέτη και να προχωρήσει σε τροποποίηση ή ακόμη και να αναζητήσει την κατασκευή νέων έργων, τόσο στο Βόλο όσο και στην περιφέρεια, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, φάνηκε ανυποχώρητος: «Ή το έργο ολοκληρώνεται με την αρχική μελέτη ή θα εγκαταλειφθεί όπως είναι», ανέφερε.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση