Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εγκρίθηκε η κατασκευή Παρατηρητηρίου του Αστεροσκοπείου στον Άγιο Στέφανο
Εγκρίθηκε η κατασκευή Παρατηρητηρίου του Αστεροσκοπείου στον Άγιο Στέφανο

Εγκρίθηκε η κατασκευή Παρατηρητηρίου του Αστεροσκοπείου στον Άγιο Στέφανο

Με ομόφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Τη Μεγάλη Δευτέρα 22/4/19, και ώρα 1.00 μ.μ., με ομόφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η κατασκευή ενός υπαίθριου Παρατηρητηρίου στην κορυφή «Σταυρός» του Αγίου Στεφάνου. Από το Παρατηρητήριο αυτό, οι αστροπαρατηρητές της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης , θα παρατηρούν με τα τηλεσκόπιά τους τα θαυμάσια του έναστρου ουρανού, μαζί με τους μαθητές και τους άλλους αστρόφιλους, κατά τις ξάστερες βραδιές, καθήμενοι στα παγκάκια γύρω – γύρω και εστιάζοντας στους αστέρες και αστερισμούς με την ιστορία και τη μυθολογία τους.

Το Παρατηρητήριο αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την κατασκευή στα επόμενα χρόνια ενός «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Κέντρου», σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εταιρείας, που θα είναι πρότυπο για τη Θεσσαλία και θα συγκεντρώνει τόσο τη μαθητιώσα νεολαία της περιοχής μας όσο και πολλά σχολεία άλλων περιοχών, που καταφθάνουν με εκδρομικά λεωφορεία και τώρα κάνουν τις αστροπαρατηρήσεις τους με ορθοστασία.

Παρόντα στη συνεδρίαση ήταν και μερικά μέλη της Εταιρείας, μεταξύ των οποίων ο  Κων/νος Μαυρομμάτης, ο οποίος, αφού ζήτησε το λόγο από τον πρόεδρο, ευχαρίστησε όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου για την ομόφωνη και ιδιαίτερα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών που εισηγήθηκε το θέμα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που το παρακολουθούσε στην εξέλιξή του.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση