Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αντικατάσταση κρηπιδότοιχου στη Ν. Αγχίαλο
Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αντικατάσταση κρηπιδότοιχου στη Ν. Αγχίαλο

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αντικατάσταση κρηπιδότοιχου στη Ν. Αγχίαλο

Εγκρίθηκαν από τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι του έργου «Αντικατάσταση κρηπιδότοιχου δημοτικού λιμενίσκου Πυράσου Ν. Αγχιάλου και λειτουργία αλιευτικού καταφυγίου», στη Ν. Αγχίαλο, μετά από τη σύμφωνη του ΠΕ.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για υφιστάμενο αλιευτικό καταφύγιο το οποίο στο παρελθόν αποτελούσε το φυσικό λιμάνι της αρχαίας Πυράσου. Η επιφάνεια της λιμενολεκάνης ανέρχεται στα 13.661m 2 , το μέγιστο βάθος της στα 2m, ενώ το βάθος του λιμανιού στο είναι γύρω στο 1m.

Η συνολική επιφάνεια κατασκευών του αλιευτικού καταφυγίου είναι ίση με 7.095,19m 2 και το συνολικό μήκος των κρηπιδωμάτων ανέρχεται στα 663,60m. Εντός της λιμενολεκάνης υπάρχουν 160 κρίκοι για την πρυμνοδέτηση των σκαφών, ενώ στο δίαυλο του λιμανιού υπάρχει η δυνατότητα πλαγιοδέτησης για προσωρινή στάθμευση μεγαλύτερων σκαφών που λόγω του μικρού βάθους δεν έχουν τη δυνατότητα να ελλειμενιστούν στο εσωτερικό του. Από άποψη υποδομών το λιμάνι διαθέτει επαρκή φωτισμό και φωτοσήμανση, ηλεκτρικό πίνακα για παροχή ρεύματος, ενώ πάνω στον πεζόδρομο υπάρχει μικρός αριθμός πέτρινων βρυσών πόσιμου νερού για την εξυπηρέτηση των αλιέων.

Για τη συλλογή των αστικών στερεών απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί από τη Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου τρεις κάδοι χωρητικότητας 1.100lt, ενώ για τη συλλογή των πετρελαιοειδών αποβλήτων πρόκειται να κατασκευαστεί δεξαμενή χωρητικότητας 5m. Οι εργασίες που πρόκειται να διεξαχθούν αφορούν στην καθαίρεση και ανακατασκευή του κατεστραμμένου τμήματος του κρηπιδώματος στην είσοδο του Δημοτικού Λιμενίσκου Νέας Αγχιάλου σε μήκος περίπου 25 μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί: Καθαίρεση του παλιού κατεστραμμένου τμήματος, εκσκαφές πυθμένα σε βάθος ενός μέτρου, εξυγίανση με λιθορριπές εδράσεως του πυθμένα, κατασκευή κρηπιδώματος με συμπαγείς τεχνητούς ογκόλιθους από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, κατασκευή ανωδομής με έγχυτο επί τόπου σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25, κατασκευή ανακουφιστικού πρίσματος όπισθεν του κρηπιδώματος από λιθορριπή, επένδυση ανωδομής κι αποκατάσταση πλακόστρωσης και κυβολίθων στην πρότερή τους μορφή.

Οι που έχουν τεθεί από την απόφαση ισχύουν για δέκα χρόνια από την έκδοση της Απόφασης και με την προϋπόθεση ότι θα τηρείται επακριβώς το περιεχόμενο της εγκεκριμένης σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι πρόσθετοι που τίθενται.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση