Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Έγκριση αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για τη σύνδεση Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας
Έγκριση αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για τη σύνδεση Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας

Έγκριση αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για τη σύνδεση Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας

 

Από το Υπουργείο Υποδομών, εγκρίθηκε η επικαιροποίηση του Αναθεωρημένου Κυκλοφοριακού σχεδιασμού του έργου με τίτλο “Μελέτη Παράκαμψης και Εισόδου Πόλεως Βόλου (Τμήμα : Αρχή Ι/Κ – Αρχή Α.Κ Λάρισας).

Η απόφαση υπεγράφη στις 3 Φεβρουαρίου κι αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με το έγγραφο, λήφθηκαν υπόψιν μεταξύ άλλων το γεγονός ότι στις 11-10-2011 υπογράφηκε η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης συνολικής δαπάνης 910.212,30 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% και με συνολική προθεσμία περαίωσης έντεκα (11) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ με διαδοχικές Αποφάσεις έχει εγκριθεί παράταση συνολικής προθεσμίας για την ολοκλήρωσή της μέχρι 11-10-2020.

Επίσης, ο αρχικός ς σχεδιασμός βάσει του οποίου συνήφθη η παρούσα σύμβαση, στηριζόταν στην αντιμετώπιση της παράλληλης λειτουργίας Σιδηροδρομικής ραμμής (Σ/) προς το Πορθμείο του Βόλου, η οποία διατάσσονταν παράλληλα του οδικού έργου. Η Σ/Γ αυτή δεν λειτουργεί και η ιδέα κατασκευής της τείνει προς εγκατάλειψη.

Επίσης, βάσει των σχεδίων του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, ετέθη το θέμα της σύνδεσης της νέας πύλης του λιμένα με το τμήμα της Παράκαμψης Βόλου που μελετάται με την παρούσα σύμβαση, μέσω της αναμόρφωσης του υφιστάμενου Ι/Κ Μπουρμπουλήθρας. Τα δύο αυτά γεγονότα είναι μεταγενέστερα της σύναψης της αρχικής σύμβασης και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν κατά τη σύναψη της.

Να σημειωθεί ότι σε έγγραφο 1239/24-05-2019 (αρ. πρ. ΔΟΥ/2914/29-5-2019) η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της (της οποίας το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης είναι υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση της μελέτης), συμφωνεί με τις προτάσεις της Επικαιροποίησης του Αναθεωρημένου Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Έργου, ενώ υπάρχει ανάγκη ολος του τεχνικού αντικειμένου της σύμβασης ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση ένταξη της κατασκευής του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του έργου το συντομότερο δυνατόν.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ειδικότερα, αποφασίζεται η της επικαιροποίησης του αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού του έργου με τίτλο “Μελέτη Παράκαμψης και Εισόδου Πόλεως Βόλου (Τμήμα : Αρχή Ι/Κ Μπουρμπουλήθρα – Αρχή Α.Κ Λάρισας)” ο οποίος συνίσταται στα εξής:

1) αναδιατάσσονται τα οδικά στη περιοχή του Ι/Κ Διμηνίου καθώς δύναται να μην εκπονηθεί η προβλεπόμενη (από το ΦτΕ) Οριστική Μελέτη του Τεχνικού Τ.3, Γέφυρας Άνω Διάβασης μήκους 240 μ. περίπου και να αντικατασταθεί λειτουργικά από διάταξη κόμβων ως εξής:

α. ο προβλεπόμενος από το ΦτΕ, τρισκελής Ι/Κ Διμηνίου επί της Αρτηρίας, μετατρέπεται σε τετρασκελή, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των εκατέρωθεν (ανάντη και κατάντη) περιοχών της Αρτηρίας.

Κατά τη σύνταξη της μελέτης του τετρασκελούς πλέον Ι/Κ, θα διερευνηθεί και η δυνατότητα μετατροπής του σε κυκλικό, βάσει και του σχετικής πρότασης (1239/24-5-2019) της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ,

β. διαμορφώνεται τρισκελής Ισόπεδος Κυκλικός Κόμβος (ο οποίος δεν προβλεπόταν από το ΦτΕ), στην ανάντη περιοχή της Αρτηρίας και στη θέση συμβολής του Δυτικού κλάδου του Ι/Κ Διμηνίου στην Επ.Ο 23 και τη Δυτική παράπλευρη οδό της Αρτηρίας

γ. διαμορφώνεται τρισκελής Ι/Κ (ο οποίος δεν προβλεπόταν από το ΦτΕ), στη συμβολή στην Ανατολική Παράπλευρη Οδό, του ανατολικού κλάδου του τετρασκελούς Ι/Κ Διμηνίου επί της Αρτηρίας και

δ. διαμορφώνεται τρισκελής Ι/Κ (ο οποίος δεν προβλεπόταν από το ΦτΕ), στη διασταύρωση της Ανατολικής Παράπλευρης Οδού με το υφιστάμενο ανατολικό τμήμα της Επ.Ο 23 Βόλος – – Παληούρι.

2) μετατρέπεται σε τετρασκελή κυκλικό κόμβο ο προβλεπόμενος τετρασκελής Ι/Κ Μπου/λήθρας  μορφής διασταύρωσης στον οποίο η κυκλοφορία θα ρυθμιζόταν με πρόγραμμα φωτεινής  σηματοδότησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση