Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Έγκριση αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για τη σύνδεση Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας
Έγκριση αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για τη σύνδεση Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας

Έγκριση αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού για τη σύνδεση Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας

 

Από το Υπουργείο Υποδομών, εγκρίθηκε η επικαιροποίηση του Αναθεωρημένου Κυκλοφοριακού σχεδιασμού του έργου με τίτλο “Μελέτη Παράκαμψης και Εισόδου Πόλεως Βόλου (Τμήμα : Αρχή Ι/Κ Μπουρμπουλήθρα – Αρχή Α.Κ Λάρισας).

Η απόφαση υπεγράφη στις 3 Φεβρουαρίου κι αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με το έγγραφο, λήφθηκαν υπόψιν μεταξύ άλλων το γεγονός ότι στις 11-10-2011 υπογράφηκε η εκπόνησης της μελέτης συνολικής δαπάνης 910.212,30 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% και με συνολική προθεσμία περαίωσης έντεκα (11) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ με διαδοχικές Αποφάσεις έχει εγκριθεί παράταση συνολικής προθεσμίας για την ολοκλήρωσή της μέχρι 11-10-2020.

Επίσης, ο αρχικός κυκλοφοριακός σχεδιασμός βάσει του οποίου συνήφθη η παρούσα σύμβαση, στηριζόταν στην αντιμετώπιση της παράλληλης λειτουργίας Σιδηροδρομικής Γραμμής (Σ/Γ) προς το Πορθμείο του Βόλου, η οποία διατάσσονταν παράλληλα του οδικού έργου. Η Σ/Γ αυτή δεν λειτουργεί και η ιδέα κατασκευής της τείνει προς εγκατάλειψη.

Επίσης, βάσει των σχεδίων του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, ετέθη το θέμα της σύνδεσης της νέας πύλης του λιμένα με το τμήμα της Παράκαμψης Βόλου που μελετάται με την παρούσα σύμβαση, μέσω της αναμόρφωσης του υφιστάμενου Ι/Κ Μπουρμπουλήθρας. Τα δύο αυτά γεγονότα είναι μεταγενέστερα της σύναψης της αρχικής σύμβασης και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν κατά τη σύναψη της.

Να σημειωθεί ότι σε έγγραφο 1239/24-05-2019 (αρ. πρ. ΔΟΥ/2914/29-5-2019) η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (της οποίας το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης είναι υπεύθυνο για τη της μελέτης), συμφωνεί με τις προτάσεις της Επικαιροποίησης του Αναθεωρημένου Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Έργου, ενώ υπάρχει ανάγκη ολοκλήρωσης του τεχνικού αντικειμένου της σύμβασης ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση ένταξη της κατασκευής του έργου σε χρηματοδοτικό και να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του έργου το συντομότερο δυνατόν.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ειδικότερα, αποφασίζεται η έγκριση της επικαιροποίησης του αναθεωρημένου κυκλοφοριακού σχεδιασμού του έργου με τίτλο “Μελέτη Παράκαμψης και Εισόδου Πόλεως Βόλου (Τμήμα : Αρχή Ι/Κ Μπουρμπουλήθρα – Αρχή Α.Κ Λάρισας)” ο οποίος συνίσταται στα εξής:

1) αναδιατάσσονται τα οδικά έργα στη περιοχή του Ι/Κ Διμηνίου καθώς δύναται να μην εκπονηθεί η προβλεπόμενη (από το ΦτΕ) Οριστική Μελέτη του Τεχνικού Τ.3, Γέφυρας Άνω Διάβασης μήκους 240 μ. περίπου και να αντικατασταθεί λειτουργικά από διάταξη κόμβων ως εξής:

α. ο προβλεπόμενος από το ΦτΕ, τρισκελής Ι/Κ Διμηνίου επί της Αρτηρίας, μετατρέπεται σε τετρασκελή, ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των εκατέρωθεν (ανάντη και κατάντη) περιοχών της Αρτηρίας.

Κατά τη σύνταξη της μελέτης του τετρασκελούς πλέον Ι/Κ, θα διερευνηθεί και η δυνατότητα μετατροπής του σε κυκλικό, βάσει και του σχετικής πρότασης (1239/24-5-2019) της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

β. διαμορφώνεται τρισκελής Ισόπεδος Κυκλικός Κόμβος (ο οποίος δεν προβλεπόταν από το ΦτΕ), στην ανάντη περιοχή της Αρτηρίας και στη θέση συμβολής του Δυτικού κλάδου του Ι/Κ Διμηνίου στην Επ.Ο 23 και τη Δυτική παράπλευρη οδό της Αρτηρίας

γ. διαμορφώνεται τρισκελής Ι/Κ (ο οποίος δεν προβλεπόταν από το ΦτΕ), στη συμβολή στην Ανατολική Παράπλευρη Οδό, του ανατολικού κλάδου του τετρασκελούς Ι/Κ Διμηνίου επί της Αρτηρίας και

δ. διαμορφώνεται τρισκελής Ι/Κ (ο οποίος δεν προβλεπόταν από το ΦτΕ), στη διασταύρωση της Ανατολικής Παράπλευρης Οδού με το υφιστάμενο ανατολικό τμήμα της Επ.Ο 23 Βόλος – Διμήνι – Παληούρι.

2) μετατρέπεται σε τετρασκελή κυκλικό κόμβο ο προβλεπόμενος τετρασκελής Ι/Κ Μπου/λήθρας  μορφής διασταύρωσης στον οποίο η κυκλοφορία θα ρυθμιζόταν με φωτεινής  σηματοδότησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση