Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εγκαινιάζεται η Παιδική Χαρά Νέας Αγχιάλου
Εγκαινιάζεται η Παιδική Χαρά Νέας Αγχιάλου

Εγκαινιάζεται η Παιδική Χαρά Νέας Αγχιάλου

Παραδίδεται και επίσημα προς χρήση στα της Νέας Αγχιάλου η νέα πιστοποιημένη και αισθητικά αναβαθμισμένη Παιδική Χαρά, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του πρώην Δημαρχείου της δημοτικής κοινότητας.

Με την παραλαβή από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης του Ειδικού Σήματος ς Καταλληλότητας Λειτουργίας Παιδικής Χαράς για το συγκεκριμένο σημείο τον περασμένο Ιούνιο, ολοκληρώθηκαν και οι παράλληλες εργασίες ώστε ο χώρος να παραδοθεί προς χρήση για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών της ενότητας.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις (υπ. Αριθμ. 28492/18.5.2009 ΦΕΚ 931Β και 72934/25.7.2014 ΦΕΚ 2029 Β).

Πιο συγκεκριμένα, η νέα παιδική χαρά πιστοποιήθηκε από την ΕΒΕΤΑΜ ότι λειτουργεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-3(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-6(08).

Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176:2008, ενώ τις εργασίες ολοκλήρωσης της παιδικής χαράς παρακολούθησε στενά ο αρμόδιος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στη δέσμευσή της για μία τουλάχιστον σύγχρονη και κυρίως ασφαλή παιδική χαρά σε κάθε συνοικία και κάθε τοπικό διαμέρισμα έχει ήδη παραδώσει στους δημότες του Βόλου τέσσερις νέες ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές (Χιλιαδού, Άνω , , Πορταριά), ενώ συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των παιδικών χαρών σε και .

Η δε πιστοποιημένη παιδική χαρά στην περιοχή Χιλιαδού είναι η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά που λειτούργησε στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας και παραδόθηκε στο κοινό τον Ιούλιο του 2015.

Παράλληλα στο – Νέας Ιωνίας ολοκληρώνεται άμεσα η παιδική χαρά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αντίστοιχες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στην περιοχή της , στο Ελικοδρόμιο και στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου με Σπυρίδη, ενώ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την πιστοποίηση τεσσάρων από τις υπάρχουσες παιδικές χαρές.

Οι νέες παιδικές χαράς είναι περιφραγμένες με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα πιστοποιημένα παιχνίδια είναι τοποθετημένα στο ενδεδειγμένο ποταμίσιο βότσαλο το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλές για τους νεαρούς χρήστες των εγκαταστάσεων.

Ο δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς της Νέας Αγχιάλου και για την πορεία των εργασιών των υπολοίπων παιδότοπων και οι ενέργειες αυτές αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών, όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών ομάδων.

Η τελετή των εγκαινίων της Παιδικής Χαράς της Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στις 8.30 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς έξωθεν του δημοτικού καταστήματος της Νέας Αγχιάλου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ1

"Αλιεύοντας" την είδηση