Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εγκαινιάστηκε στο λιμάνι ναΐσκος προς τιμήν του Οσίου Σίμωνος του Μυροβλύτου
Εγκαινιάστηκε στο λιμάνι ναΐσκος προς τιμήν του Οσίου Σίμωνος του Μυροβλύτου

Εγκαινιάστηκε στο λιμάνι ναΐσκος προς τιμήν του Οσίου Σίμωνος του Μυροβλύτου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, εγκαινιάστηκε (21/03) από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο, ο μικρός – προσκυνητάρι, αφιερωμένος στον Όσιο Σίμωνα τον Μυροβλύτη, τον ιδρυτή της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους.

Ο κτίστηκε εντός του Εμπορικού Λιμένα , παραπλεύρως των εγκαταστάσεων του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, από τους ίδιους τους άνδρες του κλιμακίου, υπό την επίβλεψη του διοικητή τους ανθ/ρχου Παναγιώτη Κοντοβά.

Μετά τον αγιασμό, που τέλεσε ο μητροπολίτης, συνεπικουρούμενος από τον πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα – πνευματικό συμπαραστάτη των ανδρών και γυναικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – μίλησε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πλοίαρχος Εμμανουήλ Κανάλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του προς τους εργαζομένους στο Βόλου και του παρέδωσε, τιμής και σεβασμού ένεκεν, το θυρεό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν ή βοήθησαν στην ανοικοδόμηση και αποπεράτωση του Ναΐσκου και όλους τους προσκεκλημένους που συμμετείχαν σ’ αυτό «το μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός».

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο ο κ. Ιγνάτιος, που συνεχάρη τους άνδρες του κλιμακίου των Ειδικών Δυνάμεων για την πρωτοβουλία, τον ζήλο, την πίστη και τον κόπο που κατέβαλαν για την αποπεράτωση του Ναού και τους προσέφερε μια όμορφη βυζαντινή της Παναγίας μας. Στο τέλος ακολούθησε πλούσια .

Στα εγκαίνια συμμετείχαν πολλοί ένστολοι του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής τον αρχιπλοίαρχο Ιωάννη Κοντόπουλο, διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στο Βόλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του , εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και δεκάδες άλλοι συμπολίτες .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση