Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εγκαινιάστηκε το σύστημα sea track στον Άναυρο
Εγκαινιάστηκε το σύστημα sea track στον Άναυρο

Εγκαινιάστηκε το σύστημα sea track στον Άναυρο

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του συστήματος sea track που είναι εγκατεστημένο στη παραλία του Αναύρου, για τη διευκόλυνση ατόμων με στην είσοδο και έξοδό τους από τη θάλασσα.

Ο δήμαρχος Βόλου  γνωστοποίησε ότι ο Δήμος ήδη έχει πάρει απόφαση για την αγορά και τοποθέτηση 4 επιπλέον εξελιγμένων συστημάτων πρόσβασης στο νερό για ΑΜΕΑ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σε 4 παραλίες του Δήμου που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Σε ερώτηση για τις φθορές και την χρήση του πολλές φορές από άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, είπε: Γι’ αυτό αυτή την φορά το τοποθετήσαμε δίπλα στο ναυαγοσώστη, που ξέρει πως λειτουργεί αλλά θα μπορεί να έχει  έλεγχο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος, δήλωσε: “Γίνεται πράξη η δέσμευση για ισότιμη μεταχείριση με την τοποθέτηση του sea track από τον δήμαρχο καθώς το συγκεκριμένο μηχάνημα εξυπηρετεί τα άτομα με κινητικά προβλήματα και τους ηλικιωμένους και γενικά όλους τους ανθρώπους που έχουν μια διαφοροποίηση ώστε να κάνουν τα μπάνια τους. Βέβαια εμείς ξεκινήσαμε τα μπάνια και κάθε Σάββατο σε με την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είμαστε εδώ και καλούμε όλα τα μέλη να έρθουν να συμμετέχουν. Επίσης να πούμε ότι τα μπάνια πέρα από την ψυχαγωγία και την χαρά για τα άτομα με κινητικά προβλήματα το νερό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης και τώρα με το συγκεκριμένο μηχάνημα μας δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Το σύστημα sea track

Το σύστημα αποτελείται από ειδική μεταλλική ράμπα η οποία καταλήγει μέσα στη νερό με τρόπο ώστε τα άτομα με να μπορούν να εισέρχονται στη θάλασσα με ευκολία και κυρίως χωρίς κίνδυνο.

Κατά την έξοδό τους από το νερό γίνεται η αντίστροφη διαδικασία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς τις δυσκολίες που μέχρι πρότινος ήταν για πολλούς απ΄ αυτούς απαγορευτικές.
Το χειριστήριο της κατασκευής του Αναύρου υπάρχει στον πύργο των ναυαγοσωστών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να το ζητάνε και μετά τη χρήση να το επιστρέφουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση