Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εφαρμογή Client tracking για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Βόλου
Εφαρμογή Client tracking για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Βόλου

Εφαρμογή Client tracking για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Βόλου

Ο Θεσσαλίας άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή σύμβασης του έργου

Κ. : «Χρηματοδοτούμε «έξυπνα» προγράμματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα

Μια νέα εφαρμογή για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών προμηθεύεται το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου μέσω ς από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο Θεσσαλίας Κώστας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 51.000 ευρώ, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση της εφαρμογής Client tracking για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Βόλου.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες ή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Σε συν και συνέργεια με το Δήμο Βόλου και το δήμαρχο Αχ. Μπέο προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσεται η αναβάθμιση της διοικητικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών με εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. Χωρίς ισχυρό δημόσιο τομέα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε προγράμματα που ενισχύουν τη μετάβαση σε μια άλλη εποχή και σε ένα νέο σύστημα λειτουργίας που συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής αλλά και την απαίτηση των πολιτών για ευέλικτες, αποτελεσματικές και γρήγορες υπηρεσίες» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Με το έργο θα επιτευχθεί η δικτύωση και η ομογενοποίηση των προνοιακών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης και σήμερα λειτουργούν ανεξάρτητα χωρίς δικτύωση. Έτσι θα υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου και ταχύτερη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων τους.
Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής θα παρέχονται ψηφιακά οι παρακάτω υπηρεσίες προς τους :

Υποβολή αίτησης για ένταξη σε παροχές Κοινωνικών Υπηρεσιών

Ηλεκτρονική διαχείριση της αίτησης από τα στελέχη του δήμου, ως προς την έγκριση ή την απόρριψη αυτής

Συλλογή και ψηφιακή αποθήκευση δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έγκριση μιας αίτησης

Έλεγχος ισχύος δικαιολογητικών

Διαχείριση του φακέλου του ενδιαφερόμενου, που δέχεται κοινωνικές παροχές

Δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού παροχών

Δυνατότητα εγγραφής χρηστών, ώστε να τους αποδοθούν ορισμένα δικαιώματα πρόσβασης

Δυνατότητα επιβεβαίωσης εκτέλεσης εργασιών

Σύνδεση του συστήματος με τους δικαιούχους της ΗΔΙΚΑ

Σύνδεση του συστήματος με τα Κέντρα Κοινότητας και τις κοινωνικές δομές

Διεπαφή του συστήματος για άμεση πρόσβαση σε αυτό από τους .

Η εφαρμογή που θα κατασκευασθεί θα είναι 100% web με διασφάλιση των όρων της νομοθεσίας για την ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση από κάθε φυλλομετρητή ιστοσελίδων (ΙΕ, Firefox, Chrome, Safari κ.ά.) ή φορητή συσκευή (Windows/Android/IOS mobile phone, κ.λ.π.).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση