Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την αγορά του Βόλου
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την αγορά του Βόλου

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την αγορά του Βόλου

Κώδωνα κινδύνου κρούει  ο για την κατάσταση που επικρατεί στην της πόλης, με το μέλλον να φαίνεται ζοφερό καθώς οι έμποροι πιστεύουν πως μία στις δέκα θα βάλει «» έως το τέλος του 2020, ενώ μόλις το 40% πιστεύει πως η επιχείρησή του θα επανέλθει στο προ -κορωναϊού επίπεδο σε ένα έτος, με την ανησυχία των επιχειρηματιών να είναι έκδηλη.

Τα παραπάνω προκύπτ0υν από την   έρευνα που πραγματοποίησε ο ΕΣΒ  και το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ για την αποτίμηση των μέτρων στήριξης κατά την πανδημία COVID-19, διερευνώντας την ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων και καταγράφοντας για την ανάπτυξη του κλάδου και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βαθμός αισιοδοξίας
Το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά ότι η επιχείρησή του θα επανέλθει σε κανονικό επίπεδο λειτουργίας σε ένα έτος, το 24% θεωρεί νωρίτερα από ένα έτος, το 19% αργότερα από ένα έτος και ένα 4% εκτιμά ότι δεν θα επανέλθει ποτέ στα ίδια επίπεδα.

Μία στις δέκα του δείγματος είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να κλείσουν οριστικά μέχρι το τέλος του 2020, ενώ για μία στις πέντε θα εξαρτηθεί εάν υπάρξει και δεύτερο κύμα του covid-19.

Αξιολόγηση μέτρων στήριξης
Το πιο σημαντικό μέτρο στήριξης βάσει της έρευνας, ήταν η μείωση του μισθώματος με επτά στους δέκα επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος στην έρευνα να δηλώνουν ότι ήταν πολύ ή αρκετά σημαντικό. Ακολουθεί η έκπτωση 25% των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες με το 56% των ερωτώμενων να το αξιολογεί σημαντικό.

Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι τα καταβολής ασφαλιστών εισφορών, σύμβασης εργασίας των εργαζομένων της επιχείρησης και καταβολή μειωμένου δώρου Πάσχα είναι και αυτά πολύ ή αρκετά σημαντικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση