Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την αγορά του Βόλου
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την αγορά του Βόλου

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την αγορά του Βόλου

Κώδωνα κινδύνου κρούει  ο Εμπορικός Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά της πόλης, με το μέλλον να φαίνεται ζοφερό καθώς οι πιστεύουν πως μία στις δέκα θα βάλει «λουκέτο» έως το τέλος του 2020, ενώ μόλις το 40% πιστεύει πως η επιχείρησή του θα επανέλθει στο προ -κορωναϊού επίπεδο σε ένα έτος, με την ανησυχία των επιχειρηματιών να είναι έκδηλη.

Τα παραπάνω προκύπτ0υν από την   έρευνα που πραγματοποίησε ο   και το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ για την αποτίμηση των μέτρων στήριξης κατά την πανδημία COVID-19, διερευνώντας την ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων και καταγράφοντας προτάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βαθμός αισιοδοξίας
Το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά ότι η επιχείρησή του θα επανέλθει σε κανονικό επίπεδο λειτουργίας σε ένα έτος, το 24% θεωρεί νωρίτερα από ένα έτος, το 19% αργότερα από ένα έτος και ένα 4% εκτιμά ότι δεν θα επανέλθει ποτέ στα ίδια επίπεδα.

Μία στις δέκα του δείγματος είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να κλείσουν οριστικά μέχρι το τέλος του 2020, ενώ για μία στις πέντε θα εξαρτηθεί εάν υπάρξει και δεύτερο κύμα του covid-19.

Αξιολόγηση μέτρων στήριξης
Το πιο σημαντικό μέτρο στήριξης βάσει της έρευνας, ήταν η του μισθώματος με επτά στους δέκα επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος στην έρευνα να δηλώνουν ότι ήταν πολύ ή αρκετά σημαντικό. Ακολουθεί η έκπτωση 25% των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες με το 56% των ερωτώμενων να το αξιολογεί σημαντικό.

Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι τα μέτρα καταβολής ασφαλιστών εισφορών, σύμβασης εργασίας των εργαζομένων της επιχείρησης και καταβολή μειωμένου δώρου Πάσχα είναι και αυτά πολύ ή αρκετά σημαντικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση