Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Δύο βραβεία για το Βόλο στα Best City Awards 2018
Δύο βραβεία για το Βόλο στα Best City Awards 2018

Δύο βραβεία για το Βόλο στα Best City Awards 2018

Στην λίστα καινοτόμων Δήμων συμπεριλαμβάνεται  ο Βόλος, που την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο των Best City Awards 2018, εκδήλωση που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), απέσπασε δύο βραβεία:  ένα για τον σχεδιασμό και την υλο των κυκλικών κόμβων και ένα για το σχεδιασμό του νέου ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, στις 29 Νοεμβρίου, έγινε  η τελετή απονομής των Best City Awards 2018, όπου σε ένα διάχυτο γιορτινό κλίμα, εκπρόσωποι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και επιχειρήσεων, συνευρέθηκαν σε μία όμορφη δεξίωση, κατά την οποία βραβεύτηκαν οι ευφυείς, καινοτόμες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της ς.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν δήμαρχοι από όλη τη χώρα, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, διακεκριμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι γνώρισαν τους νικητές και ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, , ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ς στους πολίτες.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και η αναγόρευση των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε από πολυμελή κριτική .

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος ανέφερε στη σύντομη ομιλία του προς βραβευμέ και συμμετέχοντες, ότι: «η ανταπόκριση των Δήμων ήταν μεγάλη, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί, κατ' αρχήν τα Best City Awards είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός, αλλά και γιατί καλύπτουν τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των O.T.A. στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος.

Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την . Τα έργα που διακρίνονται σήμερα είναι μεγάλα και σημαντικά, γεγονός που έκανε δημιουργικά δύσκολο το έργο των κριτών».

Τα βραβεία επιμερίστηκαν σε τρεις πυλώνες: Liveable CityGreen CitySustainable City.

Ο έδωσε δυναμικά το «παρών» και μέσω της Δ/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας συνέταξε και υπέβαλλε προς αξιολόγηση πλήρη φάκελο σε δύο κατηγορίες του πρώτου πυλώνα που αφορούν στις Υποδομές & την Αστική Ανάπλαση.

Η πόλη του Βόλου απέσπασε δύο βραβεία, ένα για το σχεδιασμό και την υλο των κυκλικών κόμβων και ένα για το σχεδιασμό του νέου ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων. Με τη διπλή αυτή βράβευση, ο Βόλος συγκαταλέγεται πλέον και επίσημα στις καλύτερες ελληνικές πόλεις.

Εκ μέρους του Δήμου Βόλου παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου Ιωάννα Ζωμένου και ο προϊστάμενος Βιώσιμης Κινητικότητας, συγκοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Καραγιάννης. Η κ. Ζωμένου παρέλαβε το βραβείο για την υλοποίηση των σύγχρονων κυκλικών κόμβων, ενώ ο κ. Καραγιάννης παρέλαβε το βραβείο για το σχεδιασμό του νέου ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή τιμητικών βραβείων, στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», στην ομάδα «Finish Liners» και στο Σύλλογο «Διαδρομές στη Μάρπησσα».

Τα τιμητικά βραβεία είχαν επίκεντρο τον Άνθρωπο και αναγνώρισαν το εξαιρετικό έργο των φορέων που τα παρέλαβαν στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής των πόλεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση