Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ: Αποκατάσταση γέφυρας στην περιοχή Λάμια Διμηνίου
ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ: Αποκατάσταση γέφυρας στην περιοχή Λάμια Διμηνίου

ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ: Αποκατάσταση γέφυρας στην περιοχή Λάμια Διμηνίου


Επερώτηση για την δημιουργία νέας γέφυρας στην περιοχή Λάμια Διμηνίου κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ”

Στην επερώτησή τους οι Μιχ. Μιτζικός, Κατερίνα Τσοπουρίδου και Αρ. Δουλόπουλος αναφέρουν: Κύριε Πρόεδρε,
Με 2 Φεβρουαρίου 2016 καταθέσαμε επερώτηση σχετικά με την αποκατάσταση της γέφυρας στην περιοχή Λάμια Διμηνίου στο ύψος της Λαχανς.

Αναφέραμε ότι πρόκειται για μία γέφυρα την οποία χρησιμοποιούσαν καθημερινά πολλοί , έμποροι και βιοτέχνες προκειμένου να πηγαίνουν στις δουλειές τους, οι οποίοι ζητούσαν μεν να γκρεμιστεί η γέφυρα, αλλά να αντικατασταθεί με μια νέα, πιο διαπλατυμένη. Αγρότες της περιοχής είχαν αναφέρει επίσης ότι η Περιφερειακή Ενότητα , είχε ενημερώσει τον Δήμο από τον Φεβρουάριο του 2015, να κάνει μελέτη ώστε η γέφυρα να αντικατασταθεί, αλλά φέρεται ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε.

Με την τότε κατατεθείσα επερώτηση, ερωτάτο η Δημοτική Αρχή α) αν υπήρχε μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου με αντικείμενο την αντικατάσταση της γέφυρας β) ποιες οι ενέργειες της αρμόδιας υπηρεσίας για την αντικατάσταση της εν λόγω γέφυρας και γ) αν ήταν στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει και σε στενή συνεργασία και συντονισμό με την Περιφέρεια να βρεθεί ικανή λύση με στόχο την αντικατάσταση της γέφυρας, σημαντική για τους έμπορους, βιοτέχνες και που την χρησιμοποιούν καθημερινά στις τους.

Σε απάντηση, με 21 Μαρτίου 2016, η Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι :

« Η Δ/νση Προγραμματισμού τον Σεπτέμβριο του 2014 απέστειλε ολοκληρωμένη μελέτη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος για την θεμελίωση της γέφυρας προκειμένου να την εντάξει στο έργο του Αντιπλημμυρικό του Ξηριά. Αυτό δεν έγινε γιατί εκ των υστέρων απαιτούταν μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».
και κατέληγε :« Η υπηρεσία μας από τη μεριά της πρόκειται να δρομολογήσει την τήρηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης (σύνταξη απαιτούμενων μελετών) προκειμένου ολοκληρωμένα να ενταχθεί μελλοντικά η χρηματοδότησή του έργου ».

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα αλλά και μαρτυρίες πολιτών, το γκρέμισμα της γέφυρας (καλώς έγινε, αλλά πρέπει να αντικατασταθεί με νέα) υποβάθμισε την περιοχή και απέκοψε το Βόλο μέσω της οδού Σκουφά (ταλαιπωρούνται αγρότες, βιοτέχνες, έμποροι που πρέπει να διασχίζουν τους παρόχθιους δύο και τρεις φορές ημερησίως (κόστος καυσίμων, δυσκολία στη μετακίνηση σε κάποια σημεία) για να κινηθούν στον προορισμό τους.
Επιπλέον, η περιοχή μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο από τότε που γκρεμίστηκε η γέφυρα και η οδός πίσω από τη Λαχαν δεν πολυκυκλοφορείται, ενώ όταν ήταν ζωντανή από κίνηση δεν υπήρχε αυτή η εικόνα απαξίωσης και υποβάθμισης.

Επειδή η αποκατάσταση την εν λόγω γέφυρας εξακολουθεί να αποτελεί καθολικό αίτημα πολλών επαγγελματιών και αγροτών αλλά και κατοίκων στην περιοχή,

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :

1. Με την πάροδο πλέον του ενός έτους από την απάντησή της στο Συμβούλιο (21.03.2016) έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των απαιτούμενων μελετών προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ ή άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα) ;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου ;”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση